Çinli Haima, İzmir'e yatırım yapacak

Çin Halk Cumhuriyeti'nin önemli otomotiv gruplarından Haima, İzmir'de yatırım yapmaya karar verdi. Haima Türkiye Temsilcisi Gökhan Yeşilkaya, gerekli altyapı ...



Çin Halk Cumhuriyeti'nin önemli otomotiv gruplarından Haima, İzmir'de yatırım yapmaya karar verdi.

Haima Türkiye Temsilcisi Gökhan Yeşilkaya, gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından İzmir'e yatırımın başlayacağını söyledi. Yeşilkaya, Haima'nın Rusya, İran ve Mısır yerine yatırım için Türkiye'yi, şehir olarak da İzmir'i seçtiğini belirtti.
"Türkiye'ye yatırım kararı alındı. Biz Türkiye'ye yatırım yapmak istiyoruz. Rusya, Mısır, İran gibi bir dolu ülkenin arasından Türkiye seçildi." diyen Haima Türkiye Temsilcisi ve MGY Otomotiv San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yeşilkaya bir çok şehrin arasından bir çok sunumların izlenmesi sonucu İzmir'in seçildiğini söyledi.
Şu anda yatırım miktarının ve İzmir'deki yerinin tam olarak belli olmadığını, bunların yapılacak incelemeler sonrasında belirleneceğini ifade eden ve İzmir Karşıyakalı olan Gökhan Yeşilkaya, "Haima'nın Başkanı Mr Qin kararını 26 Nisan'da verdi. Bu kararda Henan Eyaleti Hükümeti Danışmanı ve Zhengzhou Kenti Yerel Yönetimi Başdanışmanı Wang Wenchao'nun payı büyük oldu." diye konuştu.
Sırada DFM var
Aynı zamanda Çinli DFM Otomotiv firmasının da distribütörü olan Gökhan Yeşilkaya DFM firmasının da İzmir'de yatırım yapması yönünde kararı açıklamasının an meselesi olduğunu söyledi. Yeşilkaya, "DFM'yi de İzmir'e getirmek istiyorum. Çünkü bu iki firma aynı eyalette. Ve birlikte geldiklerinde oluşacak sinerjide beraber gelip ayrı ayrı yatırım yapmak istiyorlar. DFM yetkilileriyle de gelip burada ikinci müjdemizi vermek istiyoruz" diye konuştu.
Haima'nın Genel Müdürü Qin Quanquan da yaptığı açıklamada bir daha ki gelişlerinde detaylı yatırım için uzmanlarla birlikte gelebileceğini, İzmir'den ve İzmirlilerin sıcaklığından oldukça etkilendiğini söyledi.
Henan Eyaleti Zhengzhou şehrinin kardeş şehir olması için de Çinli yetkililerin taleplerini İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye başkanlığına ileten ve yatırımda önemli payı bulunan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da yaptığı konuşmada Çinli genel müdürü İzmir'i ve yatırım alanlarını gezdirdiklerini ve geziden yatırım anlamında etkilendiği imajı aldığını söyledi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yatırım için gereken bütün yardımları sunacaklarını dile getirdiler.

Zaman