Cihan Haber Ajansı Gündemi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ankara'daki kutlamalara Cumhurbaşkanı Abdullah

  19 Mayıs Atatürk ' ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak . Ankara ' daki kutlamalara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer devlet yetkilileri katılacak . Anıtkabir ' de başlayacak törenler , Ankara 19 Mayıs Stadı ' nda devam edecek . ( 09 . 00/09 . 30 )

19 Mayıs Atatürk ' ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları , İstanbul ' da Taksim Cumhuriyet Anıtı ile İnönü Stadyumu ' nda düzenlenecek törenlerle kutlanacak . ( 09 . 30/10 . 00 )

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve beraberindeki gençlik grubunu kabul edecek . ( 15 . 00 )

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşecek . ( 13 . 00 )

CHP ' de Deniz Baykal ' ın istifasının ardından kurultay sürecine ilişkin gelişmeler takip ediliyor .

Kayıp kız çocuklarını arama çalışmaları devam ediyor

Erzurum ' un Tekman ilçesi Toptepe köyünde önceki gün evlerinin önünde oynarken kaybolan Mercan Sümbül ( 6 ) ile Fazilet Yaşar ( 7 ) adlı iki kız çocuğunu arama çalışmaları devam ediyor .

Diyalog Avrasya Platformu ( DA ) tarafından Türkçe olarak basılan " Haydar Aliyev ve Azerbaycan ' da Milli Siyaset " kitabının tanıtımı İstanbul ' daki Grand Cevahir Hotel ' de yapıldı .

Azeri milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Parlamentoları Dostluk Grubu Başkanı Prof . Dr . Nizami Ceferov , Bakü ' deki Erdoğan-Aliyev görüşmesinden sonra iki ülke arasında bir daha pürüzlerin yaşanmayacağını söyledi .

AVRASYA FEED

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Özbekistan ' ın başkenti Taşkent ' te , Özbek sanatçılar tarafından Reşat Nuri Güntekin ' in Çalıkuşu Romanı ' ndan derlenen Feride ' nin Gönül Defteri adlı oyun sahnelendi .

Türkmenistan ' ın Özbekistan Büyükelçisi Sultan Pirmuhamedov , Nabucco doğalgaz projesinin ülkesi için önem arz ettiğini söyledi .

SPOR

A Milli Futbol Takımı , kamp çalışmaları için ABD ' ye gidiyor . ( 10 . 00 )

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri ' nde basın toplantısı yapılacak . ( 12 . 00 )

Basketbolda Efes Pilsen-Fenerbahçe Ülkerspor arasında oynanacak play-off maçı öncesi basın toplantısı düzenlenecek .