Cezaevinde 19 Mayıs coşkusu

Maltepe Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Cezaevinde düzenlenen törende tüm hünerlerini sergileyen mahkumlardan ol

Maltepe Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Cezaevinde düzenlenen törende tüm hünerlerini sergileyen mahkumlardan oluşan jimnastik ekibinin kurduğu kule, büyük alkış aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Maltepe Cezaevi'nde de coşkuyla kutlandı. Cezaevinin spor salonunda düzenlenen törene; Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Ulu, Maltepe Ceza ve İnfaz Kurumları Müdürü Günay Başar ile 18-22 yaş aralığındaki tutuklu ve hükümlüler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda mahkumlar tüm hünerlerini sergiledi. Halk oyunları gösterisinin ardından mahkumların oluşturduğu kule ve gösteri sonunda Türk bayrağının açılması büyük alkış aldı.

Törende konuşan Maltepe Ceza ve İnfaz Kurumları Müdürü Günay Başar, "Dışarıda yaşayan tüm insanlara 'mükemmel insan' denilemeyeceği gibi ceza infaz kurumlarında olan herkese de 'kötü' demek çok yanlıştır. Çünkü ceza ve infaz kurumlarına girmek, bir an için iradeye hakim olamama, öfkeye ve hırsa mağlup olma neticesinde meydana gelebilmektedir. Ne olursa olsun insan ümitsiz olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Ulu da, kutlamalara katılan tutuklu ve hükümlüler ile yetkililere teşekkür etti. Başsavcı Ulu, "Bugün milletimiz için anlamı çok büyük olan bir bayramı kutluyoruz. Birçok şeyi öfkeyi, kini, düşmanlığı bir kenara bırakıp sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü ön plana çıkaracak şekilde bugünü kutlamalıyız." diye konuştu.

Törenin sonunda kutlamalara katılan mahkumlara çeşitli ödüller verildi.