Büyükelçi Özçelik Barzani ile görüştü

Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Murat Özçelik, yakın zamanda Ankara'yı ziyaret etmesi beklenen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü. Özçelik ...

 

Türkiye ' nin Irak Büyükelçisi Murat Özçelik , yakın zamanda Ankara ' yı ziyaret etmesi beklenen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü .

Özçelik ve Barzani ' nin 2 saat süren görüşmesinde Türkiye ile Kürt yönetimi arasındaki ilişkilerin yanı sıra Irak ' la siyasi ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve bu yoldaki engellerin kaldırılması ele alındı . Görüşmede Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen de hazır bulundu . Kürt yönetimi , Türkiye ile ilişkilerin her açıdan güçlendirilmesi ve ilerletilmesinin her iki tarafın yüksek çıkarına olduğuna dikkat çekti . Görüşmede Irak ' taki genel seçimlerin ardından kurulacak yeni hükümet ile ülkede yaşanan siyasi gelişmelerin de ele alındığı kaydedildi .
Murat Özçelik önceki gün ise Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Berham Salih ile bir görüşme gerçekleştirdi . Görüşmede Irak ve Türkiye arasında kurulacak serbest bölge ile merkezi hükümetin kurulması çalışmalarının gündeme geldiği belirtildi . Görüşmede Berham Salih ' in , Özçelik ' e , ' bütün komşu ülkelerin Irak ' ın iç işlerine saygı göstermesi gerektiğini söylediği ' aktarıldı . Salih , seçim sonucunda bütün Irak ' ı kapsayacak bir hükümet kurulmasını dilediğini kaydetti .

Zaman