Bu mesleğin kaderinde bu var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 32 işçinin göçük altında kaldığı ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği madende incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak'a geldi.

Başbakan Erdoğan’ın Zonguldak’ta yaptığı açıklamalar şöyle:

'Hepinize geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Az önce aldığım bilgilere göre de şuanda 400 kişilik bir ekiple çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şunu özellikle vurgulamak isterim tabii bu tür olaylarda dedikodu çok olur. Gerek Bakan arkadaşlarımın, gerek genel müdürüm ve yardımcısının yani bu işi yönetenlerin bilgileri sizin için doğru bilgi olmalıdır.

BU MESLEĞİN KADERİNDE BU VAR

Aksi takdirde şunu bilelim ki yanlış bir yönlendirme olur ve üzüntülerimize farklı üzüntüler ilave eder. Üzüntümüz milletçe büyük. Bu bölgenin insanı zaten bu tür olaylara alışık. Ben şöyle 20 yıl geriye kadar incelediğimde 90'lı yıllardan bugüne kadar birçok bu tür grizu facialarını yaşadık. Bende geldim bu ocaklar nasıl bir ocaktır dedim indim. 2000 metre derinlikteki çalışan kardeşlerimin nasıl çalıştıklarını gördüm onlarla orada iftar yaptım. Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bu mesleğe giren kardeşlerimde bu meslekte bu tür şeylerin olabileceğini düşünerek bilerek giriyor. Birçoğunun babası bu meslekten emekli olmuş ama kendisi bu meslekte çalışıyor. Şu anda devlet olarak hükümet olarak elimizden gelen tüm gayretle çalışmalarımızı iç ve dış desteklerle yürütüyoruz.

Bu süreç içerisinde size kim derse ki bu bir gün içinde bitecek sakın inanmayın. Bu günle bağlı bir olay değil. Tüm arkadaşlarım sonuca ulaşabilmek için ilk hedefimiz içerdeki 30 kardeşimize ulaşmak ve çıkarmak.

Ondan sonraki hedefimiz bu kazanın nedenini araştırmak ve bunu bulmaktır. Özellikle içerde bulunan kardeşlerimin yakınlarının sıkıntıları üzüntüleri bizimle mukayese edilmeyecek kadar fazla. Az önce burada birisi kalktı hakaretler yaptı. Çok edepsizce küfür etti. Araştırdık buranın insanı değil. Emniyet teşkilatımız bütün tespiti yaptı. İşi gücü bu tür provokatörlük yapmak. Bu tür şeylere halkımızın gelmeyeceğine inanıyorum. İçerde abisi kardeşi kalmış kardeşlerimin hüznü büyüktür.

Fakat buraya gelmiş Başbakanı'na, Bakanı'na herhalde görevlerini yaptılar, buraya geldiler demekte bu asil milletin karındandır diye düşünüyorum. Ben Bakan arkadaşlarıma buradan neticeye varana kadar buradan ayrılmayacaksınız dedim.

TTK'nın yöneticileri zaten işin başındalar, sendika görevini yapıyor ama bu arada ulusal ve uluslararası yardım kuruluşu Kızılay’a da çok çok teşekkür ediyorum. Olayın olduğu andan itibaren buraya gelerek verdiği desteğe ve yardıma özellikle milletim adına çok teşekkür ediyorum.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ZONGULDAK'TA

Başbakan Erdoğan'ı, Kilimli beldesindeki Ahmet Şerifoğlu Stadı'nda Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Vali Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile diğer protokol üyeleri karşıladı.

Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlaması ile ilgili Gelik beldesindeki 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanına hareket etti.

ERDOĞAN MADENCİ YAKINLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldiği Zonguldak'ta, 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanına giderek madenci yakınları ile görüştü.

Erdoğan, buradan göçük altındaki madencilerin yakınlarının bulunduğu çadıra ilerlediği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. "Buraya şimdi mi geldiniz" şeklinde bağırarak Erdoğan'ı protesto eden kişiyi korumalar ve polis engelleyerek gözaltına aldı.

Yaşanan protesto gösterisi sırasında 1 kişi yaralandı.