Barca'nın yeni golcüsü David Villa

İspanya şampiyonu Barcelona, Valencia ve İspanya milli takımının golcüsü David Villa'yı transfer etti.

İspanya şampiyonu Barcelona, Valencia ve İspanya milli takımının golcüsü David Villa'yı transfer etti. La Liga'da üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Barcelona, transfer döneminin ilk bombasını patlattı.

Katalan ekibi, Raul'dan sonra İspanya milli takımının tarihindeki en golcü oyuncu olan David Villa için Valencia ile anlaşma sağladı.

Valencia başkanı Manuel Llorente, Villa için Barcelona ile 40 milyon euroya anlaşma sağladıklarını açıkladı.

İspanya futbolunun son yıllarda yetiştirdiği tartışmasız en büyük golcü olan David Villa, Barcelona ile dört yıllık sözleşme imzalayacak.

David Villa'nın transferi, genç forvet Bojan Krkic'in Barcelona'dan ayrılması anlamına gelmiyor. Barcelona başkanı Joan Laporta, "Bojan kesinlikle kalıyor" dedi.

Altı kupalı 2008-2009 sezonundan sonra bu sezon sadece lig şampiyonluğu ile yetinen Barcelona, orta saha oyuncusu Cesc Fabregas için de Arsenal ile görüşüyor.

Fernando Torres ile birlikte İspanya milli takımının değişmez forveti olan 28 yaşındaki Villa, geride bıraktığımız sezonda ligde 21 gol kaydetti.

Valencia'da geçirdiği beş sezondan dördünde takımın en fazla gol atan oyuncusu olan, 55 milli maçta fileleri 36 kez havalandıran David Villa, Sporting Gijon ve Real Zaragoza'da da forma giydi.

CNN Türk