AK Parti Rize İl Başkanı Karal: Açıklanan çay fiyatı küçümsenmeyecek bir rakam

Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, 2010 yılı yaş çay fiyatının küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu söyledi.

Karal, Tarım ve K

Adalet ve Kalkınma (AK) Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, 2010 yılı yaş çay fiyatının küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu söyledi.

Karal, Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker tarafından kilogramı 1 TL olarak açıklanan çay fiyatı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Birer çay üreticisi olarak vatandaşlarımızın düşünceleri ile bizim düşüncelerimizin farklı olduğunu söylememiz mümkün değildir.'' dedi.

Karal, şöyle konuştu: "Hükümetin tarım politikası merkezinde çay tarımına vereceği en iyi desteği verebilme şartlarını zorlamak bizim görevimiz. Biz bu sene bunu yaptığımıza inanıyoruz. Ülkenin mevcut ekonomi şartları ekonomik değerler göz önünde bulundurulduğunda çaya verilen fiyatın bütün değerlendirmeler neticesinde yadırganmayacak ve küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu düşünüyoruz. Türk çayının pazara sunuluş boyutu ve maliyeti hesaplama boyutu vardır.''

Dünya ve iç pazarlarda çay için bir rekabet ortamının hazırlanması gerektiğini belirten Karal, "Yıllardan beri ihmal edilmiş olan çayın ve çay fiyatlarıyla ilgili 'çay hak ettiği yerde midir' diye sorulacak olduğunda tabiî ki değildir. Ama hükümet iktidara geldiği günden beri belli bir dönem dahilinde çaya bizzat el atmıştır ve çay sektörü AK Parti iktidarıyla yeni bir ivme kazanmıştır.'' ifadelerini kullandı.