Türkan Saylan Mersin'de Anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Türkan Saylan, ölümünün 1. yıldönümünde Mersin'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

  İçel Sanat Kulübü ( İSK ) Nevit Kodallı Toplantı Salonu ' nda gerçekleştirilen anma etkinliği yoğun ilgi gördü . Dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ , Türkan Saylan ' ın yaşamı boyunca kendisini cehaletle savaşmaya adadığını ifade ederek , bu noktada da savaşını ilk olarak kızlardan başlattığını söyledi . Uluğ , " O kızlar ki dinsel geleneklerin , feodal törelerin kıskacında çocuk yaşlarda evlendirilen , kuma verilen , başlık karşılığı
satılan , berdel verilen ama kendisine hiç sorulmayan , erkeğin kölesi olan kızlardı . İşte bu kızların yazgısını değiştiren insan Türkan Saylan ' dı . Verdiği burslarla sadece onları değil , onların gelecek kuşaklarını da kurtaran insandı " dedi .
Saylan ' ın özellikle yaşamının son günlerinde yok yere incitildiğini söyleyen Uluğ , konuşmasını şöyle sürdürdü :
" Ancak üzdüler onu , yok yere incittiler . Ölümü kendine getirdi bazı çevreleri . Giderken yalnız kendi için yaşamamayı , başkalarına da yararlı olmayı öğretti hocamız . Bir de ne kadar az çalıştığımızı fark ettirdi bizlere . Yorgunluk bilmeden , yılmadan , umudumuzu yitirmeden uğraş vermeyi öğütledi hepimize . Cumhuriyetin bireyleri olarak bu salonda bulunanlara sanırım gülümseyerek bakıyordur , gençlerimizle gurur duyuyordur . "
Konuşmaların ardından gençlerin Saylan anısına hazırlamış olduğu programa geçildi .