Toprak Damlı Evler Korkutuyor

Kars'ın Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde uzun zamandır etkisini sürdüren yağmur nedeniyle yüzlerce ev ve ahırın yıkılması dikkatleri toprak damlı yapılara çevirdi.

Toprak Damlı Evler Korkutuyor
AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven'in de AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, parti yönetimi ve İl Genel meclis üyeleriyle günlerdir sürdürdükleri ziyaretlerde de toprak damlı evler gündem oluşturdu.
Kars'ta en çok konuşulanlar arasında yer alan toprak damlı evler, enine boyuna her ortamda tartışıldı. Üzerlerine çatı yapılması ve TOKİ'nin konut yapması gibi konularda gündeme geldi. Şimdilik bu çalışmalar sadece bir fikir ve hayata geçirilmesi ise uzunca bir zamanı alacağa benziyor.
TOKİ bu konuda ne gibi bir çalışma içine girebilir ve maddi külfet nasıl karşılanır bilinmez ama köylüler şimdiden yıkılan duvarlarını onarmaya başladılar bile.
Köylerde yapılan incelemede yıkılan evler bir bir gezildi ve binaların ne kadar dayanıksız olduğu ortaya çıktı.
Köylüler, ev ahırlarının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini belirten köylüler, imkanı olanların onarım işine başladıkları fakat imkanı olamayanların çaresizce beklediklerini söylediler.
Köylüler artık tamamen dayanıksız hale gelen toprak damlı evlerin üzerlerine uçması ve olası ölüm ve yaralanmalardan endişe duyuyorlar. Sarıkamış'ın Çardakcatı köyünde ikamet eden Hayrettin Karataş, "Evlerimiz hep topraktan olduğu için içerisine giremiyoruz. Burada ufak bir yağmur yağdığında gece uyurken ha üzerimize uçtu veya uçacak endişesinde uyku bile uyuyamıyoruz" dedi.