Öğrencilerden Roman Açılımı

Adana'daki Şakirpaşa Lisesi'nde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrenciler Roman dansı gösterisi yaptı.

Öğrencilerden Roman Açılımı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "demokratik açılım, "Alevi açılımı" ve ardından "Roman açılımı" yapması milli bayramdaki oyunlara da yansıdı. Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova, Uçak, Onur ve Şakirpaşa mahallelerinde oturan ailelerin çocuklarının eğiti-öğretim gördüğü Şakirpaşa Lisesi öğrencileri de açılıma ayak uydurdu. Çoğu Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden ailelerin çocukları olan öğrenciler, okulda öğretmenleriyle birlikte 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği düzenledi.
Etkinlik, öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiir ve düz yazıları okumasıyla başladı. Öğrenciler, sıralardan oluşturdukları platform üzerine çıkarak bilgi yarışması düzenledi. Yarışmanın ardından öğretmenlerin kendi çabalarıyla öğrencilere öğrettikleri Roman dansı gösterisi yapıldı. Önce sahneye elinde bir gül olan erkek öğrenci ve yanında Roman kızı çıktı. Erkek, sevdiği kıza gül vermek istedi ancak Roman kızı almadı. Ardından Roman müziği eşliğinde öğrenciler oynamaya başladı. 2 ay
öğretmelerinden kurs alan öğrenciler, gösteriyi başarıyla sergiledi. Öğrencileri aileleri de izlemeye geldi. Roman dansının ardından öğrenciler, Roman kıyafetiyle halay çekti. Halayın ardından ise Salsa dansı gösterisi yapıldı.
Öğrenciler, yaklaşık 2 aydır dansı öğrenmeye çalıştıklarını belirterek, "19 Mayıs Bayramı'nda Roman dansı gösterisi yapacağımız için çok mutluyuz. Bu dansları oynayacağımız için de kimseden tepki almadık" dedi.