Müzeler Haftası Kutlandı

Düzce'de Müzeler Haftası nedeniyle Konuralp Müzesi'nde program düzenlendi. Düzenlenen programda resim sergisi açılarak, yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Müzeler Haftası Kutlandı
  Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle Konuralp Müzesi ' nde de program düzenlendi . Programa Vali Yardımcısı İlhan Turgut , Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan , Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Program Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu ve Ebru Sanatçısı İbrahim Sami Özen ' in " Osmanlı ' dan Günümüze Ebru ve Çini Sanatı " konulu serginin açılışı gerçekleştirildi . Açılışın ardından sergi gezilirken Ebru Sanatçısı İbrahim Sami Özen tarafından katılımcılara sergideki resimlerle ilgili bilgi verildi .
Konuralp Müzesi Müdür Vekili Arkeolog Züleyha Kartal Önemli , katılımcılara Müzeler Haftası ' nın kutlanmaya başlanmasıyla ilgili bilgi verdi .
Konuralp Müzesi ' nin Düzce için büyük önem taşıdığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak da " Bu müzenin bu günlere gelmesi için gösterdiğimiz çabalar ortadadır . Müzeler , tanıtım açısından büyük önem taşımaktadır . Biz de Konuralp Müzesi ' nin Düzce ' yi en iyi şekilde tanıtması için gerekenleri yapmaya çalışıyoruz " dedi .
Konuralp Müzesi ' nin bu zamana kadar gereken değeri görmediğini belirten Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ise yaptığı açıklamada , " Bu müzenin bu zamana kadar neden bakımsız kaldığını bilmiyoruz . Ama bundan sonra müze için gerekenleri yapmaya çalışacağız . Yıllardır bu müze sahipsiz bırakıldı . Biz şimdi buradaki eserleri korumak için gerekenleri yapacağız " diye konuştu .
Türkiye ' de müzelerin gereken ilgiyi görmediğini belirten Vali Yardımcısı İlhan Turgut " Batı ülkelerinde müzeler büyük önem taşıyor . Gezmeye gittiğinizde mutlaka sizi bir müzeye götürürler . Ülkemizde bu konuda sıkıntılar yaşanıyor . Ben , bu zamana kadar çalıştığım süre içerisinde müzeye gitmedim . Aslen Niğdeliyim . Orada büyük bir müze var . Orasıyla burasını kıyasladığımızda benzer ürünlerin var olduğunu görmekteyiz " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından Konuralp Müzesi 2010 çalışmaları konulu video ve slayt gösterisi sunuldu . Düzenlenen program Arkeolog Züleyha Kartal Önemli ' nin Konuralp ve Düzce çevresinde bulunmuş Antik Çağ Yazıtları konulu sunumu , Prof . Dr . Enver Konukçu ile söyleşi , İbrahim Sami Özen ' in Etnoğrafya Salonu ' nda sergilenen işlemeli gümüş eserlerin tarihsel anlatımı ile devam etti .