Japon Televizyon ekibi Göreme'de
Japonya'da 30 milyon kişi tarafından izlenen Shoten isimli şov programı Nevşehir'in merkeze bağlı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle dünyaca ün
Japonya'da en çok seyredilen şov programı olma özelliği taşıyan programın ilk yurt dışı çekimlerinde Göreme tercih edilirken beldenin geleneksel özellikleri komedi niteliğinde anlatıldı.
Programın kurgusu icabı, sunucu Kikuou Hayashiya ve arkadaşı belde içerisinde gezerken karşılarına folklor ekibi çıktı. Folklor ekibinin gösterilerini hayranlıkla izleyen Hayashiya, folklor ekibine eşlik ederek dans etti.
Sunucu folklor ekibi ile gösteri yaparken bu defa Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'i karşısında bulunca çok şaşırdı. Burada Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Japon sunucu Kikuou Hayashiya'ya Kapadokya Kültür Elçisi yazılı pelerin takarak plaket verdi. Böylesine çok izlenen bir programın Göreme'de çekilmesinden dolayı Japon ekibe teşekkür eden Başkan Cingil, bu çalışmayla Japonya ve Türkiye arasında bir kültür köprüsü kurulduğunu söyledi.
8 kişilik ekip tarafından çekilen Shoten isimli programın Haziran ayında yayınlanacağı bildirildi.
