İpad Türkiye'den Önce Araçlara Girdi

ABD'de Apple tarafından piyasaya yeni sürülen ve satış rekorları kıran iPad, Avrupa ve Türkiye'den önce Amerika'dan ürünü Türkiye'ye getiren bir iş adamı tarafından aracına monte edildi.

Avrupa ve Türkiye'de ilk kez bir arabaya iPad yerleştirilmesinin iş dünyası için büyük önem taşıdığını belirten Okçu Individual firması sahibi Savni Okçu, "Amacımız iPad vasıtasıyla müşterimizin aracında yolda giderken internete girmesi, maillerine bakması, film izlemesi ve aynı zamanda araca ilave ettiğimiz çok kaliteli müzik sisteminden müzik dinlemesini sağlamak. Tabii bunları yaparken aracın orijinalliğini hiç bir şekilde bozulmuyor" dedi.

Savni Okçu, nasıl bir uygulama yaptıklarını şöyle açıkladı:

"İlk olarak arka sağ koltuğun arkasına iPad'in rahatça girip çıkacağı bir konsol imal edildi. iPad'in dünya piyasalarına yeni çıkmasından dolayı, elimizde bununla ilgili ne ürün ne de örnek resim vardı. Bu yüzden sıfırdan tasarlayıp, elde özel olarak metal ve fiberden bu konsolu imal ettik. En büyük amacımız aracın içerisindeki kaliteli görünümü bozmayacak şekilde bu konsolu monte etmek idi.

Bu yüzden İtalya'dan özel olarak getirtilen Maserati'nin orijinal nappa derisi ile konsol kaplandı. Kaplama işleminde nappa derinin arka tarafı kullanılarak iPad'in konsolun içerisine girerken daha rahat girip çıkması sağlandı. iPhone ile iPad'ın şarj fişleri aynı gibi gözükseler de, iPad'in 220 volt şarjörü çok daha fazla watta çalışıyordu. Maalesef bugüne kadar da 220 volt orjinal adaptörünün dışında dünyada 12 volt iPad şarjörü henüz imal edilmedi. Hemen teknisyenlerimiz iPad için hazırlanmış yüksek çıkış gücünde özel olarak tasarlanmış bir şarjör imal ettiler. Daha sonra aracın orijinal müzik sistemine yine özel olarak dizayn ettiğimiz bir interface vasıtasıyla iPad'in audio çıkışını bağladık.

Bilindiği gibi Amerika'da şu an iPad'in, wireless ve wireless + 3G özellikli iki çeşit modeli mevcut. Wireless +3G normalde mobil uygulamalar için ideal bir cihaz. Bu cihazla araçtan internete girmek, maillerinize bakmak mümkün. Fakat şu anda iPad'in 3G modelleri Türkiye'de çalışmıyor. Çünkü Türkiye'deki operatörler tarafından desteklenmiyor. Bu yüzden araca elektrik giriş voltajını düzenleyen özel olarak imal ettiğimiz interface sayesinde bir adet Turkcell 3G wireless modem takıldı. Mobil halde giderken kuvvetli sinyal alması içinde aracın arka cam içine özel bir GSM cam anteni monte edildi ve son olarak da bütün bu işlemlerin ayrıntılarını www.ipadinmaserati.com sitesini oluşturarak ayrıntılı bir şekilde anlattık."

İHA