Engelli ressamlar sınır tanımıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) bünyesindeki ressamlık kursuna giden 15 engelli genç, engellerini fırçayla aşıyo

  Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ( BUSMEK ) bünyesindeki ressamlık kursuna giden 15 engelli genç , engellerini fırçayla aşıyor .

Gürsu Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında , Gürsu Kültür Evi BUSMEK Kurs Merkezi ' nde engellilere yönelik olarak resim kursu açıldı . 15 kişinin katıldığı kursta , bir yandan sosyal kimliklerini güçlendiren diğer taraftan da resim yaparak yeteneklerini ortaya çıkarma fırsatı bulan kursiyerler , uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi .

Öte yandan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve eşi Dilber Özcü de ' Engelliler Haftası ' kapsamında , BUSMEK Gürsu Kurs Merkezi ' ni ziyaret etti . Dersi izleyen Özcü , kurs öğretmeni Yasemin Süzer ' den bilgi alarak , engelli kursiyerlerle sohbet edip dilek ve isteklerini öğrendi .

Özcü , BUSMEK ' in engelli vatandaşlara yönelik açtığı kursun , engelli vatandaşları topluma kazandırma noktasında önem taşıdığını söyledi .