Dursun Çiçek Balyoz'dan serbest bırakıldı

  ' İrtica ile mücadele eylem planı ' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Deniz Albay Dursun Çiçek , Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' ne getirildi .

Cezaevi ring aracıyla adliyeye ulaştırılan Çiçek , hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden binaya alındı .

' AK Parti ve Gülen ' i bitirme planı ' olarak bilinen ıslak imzalı belge davasının tutuklu sanığı ve söz konusu belgede imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ile Kafes soruşturması kapsamında açılan davanın tutuklu sağını Albay Mücahit Erakyol , Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturmada sorgulandı . İki albay da savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı .

Albaylar Dursun Çiçek ve Mücahit Erakyol , tutuklu bulundukları Hasdal Askeri Cezaevi ' nden sabah saat 10 . 00 ' da Beşiktaş ' taki İstanbul Adliyesi ' ne getirildi .

Yaklaşık 1 . 5 saat adliyede kalan Çiçek ' in savcı Ali Haydar , Erakyol ' un ise Süleyman Pehlivan tarafından sorgulandığı öğrenildi . Balyoz kapsamında yer alan ' Suga eylem planı ' nda adı geçtiği öne sürülen Çiçek ' e bu yönde sorular sorulduğu belirtildi .

İki albay da savcılık sorgusunun ardından serbest bıkarıldı . Çiçek , Islak imzalı belge davasında , Erakyol da Kafes davasında tutuklu oldukları için tekrar Hasdal Askeri Cezaevi ' ne götürüldü .
Yeni Şafak