Chp Ydk'dan Kılıçdaroğlu'na Destek Ankara

-CHP YDK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK ANKARA (A.A) - 18.05.2010 - CHP YÜKSEK DİSİPLİN KURULU BAŞKANI ORHAN ERASLAN, GENEL BAŞKAN ADAYI OLAN KEMAL KILI

 

-CHP YDK ' DAN KILIÇDAROĞLU ' NA DESTEK

ANKARA ( A . A ) - 18 . 05 . 2010 - CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Eraslan , genel başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ' nu , 15 üyeli kurullarının 13 üyesinin desteklediğini bildirdi .

Eraslan , parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada , Deniz Baykal ' ın ' Aşağılık Komplo ve Kara Kampanya ' ile karşı karşıya kaldığını belirterek , Türk siyasi hayatında ender rastlanılan bir şekilde parti genel başkanlığından istifa ettiğini anımsattı .

Baykal ' ın ' onurlu bir duruş göstererek başlattığı mücadelenin yanında yer aldıklarını ' ifade eden Eraslan , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Genel Başkanımızın onur mücadelesi yapma hakkına saygı gösterilmelidir . Bu itibarla hangi saik altında olursa olsun Sayın Genel Başkanımız Baykal ' ı tekrar göreve çağırmak , koşullar değişmediğinden kamuoyu nezdinde bir oyun oynandığı izlenimini yaratacaktır , dolayısıyla yapılan bu onurlu ve örnek davranışın bir muvazaa olarak algılanması sonucunu doğuracaktır . '

Baykal ' ın eksikliği doldurulamayacak bir siyaset adamı olduğunu ve deneyimlerden partinin her zaman yararlanacağını ifade eden Eraslan , ' Genel Başkan adayı olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ' nu 15 üyesi bulunan kurulumuzun 13 üyesinin imzalarıyla destekliyoruz ' dedi .

18 . 05 . 2010 13 : 57 : 35