CHP'de savaş çıktı - POLİTİKA

Baykal, kaset skandalının ardından desteğini bir haftada kaybetti. Kılıçdaroğlu başkanlığa aday

  Baykal , kaset skandalının ardından desteğini bir haftada kaybetti . Kılıç ; daroğlu başkanlığa aday oldu . Parti kurmaylarından destek aç ; ıklaması geldi . MYK ' dan ise ' Baykal geri dö ; n ' ç ; ağrısı ç ; ıktı

CHP ' nin 10 Mayıs ' ta istifa eden eski genel başkanı Deniz Baykal ' a parti iç ; inde gü ; vendiği en ö ; nemli isimlerden darbe geldi . &ldquo ; Aday değilim&rdquo ; diyen Kılıç ; daroğlu , Grup Başkanvekilliği ' nden istifa etti ve genel başkanlık iç ; in adaylığını aç ; ıkladı . Kılıç ; daroğlu kararını Baykal ' la gö ; rü ; şmeden aldığına vurgu yaparak , &ldquo ; İktidara gelebilmek iç ; in gerekli olan tü ; m hazırlıkları başlatmalıyız . CHP ' de daha demokratik , daha tutarlı , ö ; rgü ; tü ; ne gü ; ven veren , ö ; rgü ; tü ; n de gü ; ven duyduğu bir yapı oluşturmayı dü ; şü ; nü ; yorum&rdquo ; dedi . Kılıç ; daroğlu ' na gelen destek iç ; in Baykal ' ın yaptığı yorumsa &ldquo ; şeytan ittifakı&rdquo ; oldu .

SAV-BAYKAL Ç ; EKİŞMESİ

Aç ; ıklamanın ardından Kılıç ; daroğlu ' nun destek turları başladı . İlk gittiği CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi ' den &ldquo ; Ö ; rgü ; tle konuşmadan bir şey sö ; ylemek mü ; mkü ; n değil&rdquo ; cevabı alan Kılıç ; daroğlu ' na parti ö ; rgü ; tü ; nü ; n en gü ; ç ; lü ; ismi Ö ; nder Sav ' dan destek aç ; ıklaması geldi . Sav , &ldquo ; Dü ; şü ; ncelerim diğer MYK ü ; yelerini bağlamaz , Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığını destekliyorum . Yaptığım aç ; ıklama ve gö ; rü ; şler CHP binasındaki arkadaşlarım dahil birç ; ok kişinin ezberini bozmuş olabilir . Ama kö ; hneleşmiş ezberlerle yola gidecek halimiz kalmamıştır . Baykal ' ın da olurunu aldık . Kurultayda Baykal ' ın adaylığının sö ; z konusu olması halinde de tavrımda bir değişiklik olmayacak . Kılıç ; daroğlu ' na 65 civarında il başkanı da destek veriyor . Baykal 53 yıllık arkadaşım ama artık yollarımız ayrıldı&rdquo ; dedi .

OKAY VE ANADOL ' DAN BÜ ; YÜ ; K DESTEK

Kılıç ; daroğlu ' nun moralini yü ; kselten aç ; ıklamalar bununla da sınırlı kalmadı . CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay da destek aç ; ıklaması yaptı . Anadol , kararı sevinç ; le karşıladıklarını belirterek , ' ' Kılıç ; daroğlu ' nun kamuoyu ve partiden destek aldığını ' ' ifada etti . Anadol , ' ' Kendisini bü ; tü ; n gü ; cü ; mü ; zle destekleyeceğiz ' ' dedi . Okay da Anadol ' un sö ; zlerine aynen katıldığını ve Kılıç ; daroğlu ' na destek vereceklerini sö ; yledi .

57 VEKİL ORTAK AÇ ; IKLAMA YAPTI

Ö ; ğle saatlerinde de CHP ' li 60 ' a yakın milletvekili , Kılıç ; daroğlu ' na destek aç ; ıklaması yaptı . Parlamentoda dü ; zenlenen basın toplantısında , grup adına aç ; ıklama yapan Tekin Bingö ; l , &ldquo ; Ö ; zgü ; r irademizle arkadaşımızın adaylığını destekliyoruz&rdquo ; dedi . Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığına destek veren isimlerden Şahin Mengü ; de &ldquo ; Doğru bir karar . Bu durum , Sayın Baykal ' a sonuna kadar sahip ç ; ıkmayacağımız anlamına gelmiyor . O , parti ü ; stü ; bir onursal genel başkan olarak , Almanya ' daki bir Willy Brandt modeli olarak , her zaman daha bü ; yü ; k katkılarda bulunacaktır . Taban bunu istiyordu&rdquo ; diye konuştu . İsa Gö ; k de &ldquo ; Kurultay ' dan sonra sanıyorum Kılıç ; daroğlu genel başkanımız olacak&rdquo ; dedi . Bugü ; n toplanacak olan il başkanlarının da Kılıç ; daroğlu ' na destek vereceği , ancak Baykal ' ın rencide edilmemesi iç ; in bir destek bildirisi yayınlayabileceği ifade ediliyor . &bull ; ANKARA star

KARARI KURULTAY VERİR

Ö ; nder Sav ' ın Kılıç ; daroğlu ' nu desteklemesi parti iç ; indeki Baykalcıların da tepkisine neden oldu . Bir MYK Ü ; yesi Sav ' ı partinin ö ; nü ; nden kü ; tü ; k kapmakla suç ; larken , Baykal ' a yakın isimlerden Onur Ö ; ymen ' in Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığı konusunda , &ldquo ; Kararı kurultay verecek . Kurultay adına hiç ; kimsenin karar vermesi mü ; mkü ; n değildir . Son sö ; zü ; kurultay sö ; yleyecektir&rdquo ; şeklindeki sö ; zleri de dikkat ç ; ekti .

SADECE HAYIRLI OLSUN

CHP İstanbul İl Başkanı Gü ; rsel Tekin , &ldquo ; Kılıç ; daroğlu ' nu destekliyor musunuz?&rdquo ; sorusuna &ldquo ; Şu anda bir şey demek istemiyorum . Bu noktada değilim . Kemal Bey ' e hayırlı olsun diyorum . Kemal Bey bizim sevdiğimiz bir arkadaşımızdır . Sadece bu kadar sö ; yleyebilirim&rdquo ; dedi . Gü ; rsel Tekin , ' ' Tabi ki il başkanları toplantısı olmadan bö ; yle bir aç ; ıklama yapmak istemiyorum . O zaman toplantının bir anlamı kalmaz&rdquo ; diye konuştu .

ŞU AN RAKİBİMİZ DEĞİL

Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığı Başbakan Erdoğan ' a Bakü ; ' de soruldu . Erdoğan , &ldquo ; Yeni rakibiniz Kılıç ; daroğlu . Bir mesajınız var mı?&rdquo ; sorusuna , &ldquo ; Şu anda bizim Kılıç ; daroğlu gibi bir rakibimiz yok . Bizim muhalefet malum , CHP ' dir , diğerleridir . Seç ; ilsin ondan sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız . Şu anda sadece CHP ' nin iç ; erisinde bir gö ; revlidir&rdquo ; cevabını verdi .

Baykal ' a ' dö ; n ' Sav ' a ' istifa ' ç ; ağrısı

CHP Merkez Yö ; netim Kurulu ' nda ( MYK ) Kılıç ; daroğlu ' na desteğini aç ; ıklayan Ö ; nder Sav ' a ' İstifa et ' , Baykal ' a da ' Geri dö ; n ' ç ; ağrısı yapıldı . Baykal ' a yapılan ç ; ağrının altında imzası bulunmayan tek isimse toplantıyı terk eden Ö ; nder Sav oldu . MYK sonrası aç ; ıklama yapan CHP Sö ; zcü ; sü ; Mustafa Ö ; zyü ; rek , &ldquo ; Baykal ' ın engin deneyimlerine iç ; inde bulunduğumuz aşamada bü ; yü ; k ihtiyaç ; bulunmaktadır . Kendisinin Kurultay ' da yeniden Genel Başkanlığa getirilmesinin ü ; lkemizin ve partimizin geleceği aç ; ısından vazgeç ; ilmez bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz&rdquo ; dedi . Ö ; zyü ; rek , Sav ' a ilişkin de &ldquo ; Sayın Genel Sekreter ' in , Kurul ü ; yelerine danışmadan ve Kurulun geri kalan ü ; yelerinin tü ; mü ; nü ; n gö ; rü ; şü ; ne aykırı biç ; imde gö ; rü ; ş aç ; ıklamış olması nedeniyle kendisini bu gö ; revden ç ; ekilmeye davet ediyoruz&rdquo ; diye konuştu .

. . . VE BAYKAL ADAY OLUYOR

Baykal ' ın , yakın ç ; evresine MYK ' nın desteğiyle aday olacağını sö ; ylediği ö ; ğrenildi . Kendisine destek vereceklerini sö ; yledikten sonra Kılıç ; daroğlu tarafına geç ; en arkadaşlarıyla Kurultay ' da ' gö ; rü ; şeceğini ' sö ; yleyen Baykal , 22 Mayıs ' tan ö ; nce il başkanları ve delegelerle tek tek konuşup destek isteyecek .

Nesrin Baytok ' un eşi haberlere dava aç ; tı

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ' un eşi Can Baytok , hakkındaki haberlerle ilgili hukuk mü ; cadelesi başlattığını bildirdi . Baytok , yaptığı yazılı aç ; ıklamada , bazı gazetelerde , kendisi ve şirketi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını savundu . Hukuk mü ; cadelesi başlattığını belirten Baytok , &ldquo ; CHP ' li belediyelerden siyasi nü ; fuz kullanarak , usulsü ; z yollarla işler aldığım ve bunlar hakkında da hakkımda savcılık soruşturmaları aç ; ıldığı ' gibi asılsız ve yalan haberlere karşı yargıya başvurdum&rdquo ; dedi . &bull ; ANKARA



Star Gazete