Bingöl: 'Baykal Aday Olmayacak' Denmedi Ankara

-BİNGÖL: 'BAYKAL ADAY OLMAYACAK' DENMEDİ ANKARA (A.A) - 18.05.2010 - CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ TEKİN BİNGÖL, KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VEREN MİLLET

 

-BİNGÖL : ' BAYKAL ADAY OLMAYACAK ' DENMEDİ

ANKARA ( A . A ) - 18 . 05 . 2010 - CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl , Kemal Kılıçdaroğlu ' na destek veren milletvekillerinin listesi oluşturulurken , kesinlikle ' Deniz Baykal ' ın aday olmayacağı , adaylığı düşünmediği ve Kılıçdaroğlu ' nu desteklediği yönünde bir tek kelime daha sarf edilmediğini ' belirtti .

Bingöl , CHP Genel Merkezindeki İl Başkanları Toplantısı ' na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı . Bingöl , il başkanlarının tavırlarını toplantıya girmeden önce yavaş yavaş netleştirdiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu ' nun adaylığıyla ilgili katedilen mesafenin son derece olumlu olduğunu söyledi .

Kılıçdaroğlu ' nun adaylığını sadece partililerin değil , ülke kamuoyunun da ilgiyle takip ettiğine işaret eden Bingöl , ' olağanüstü desteğin sürdüğü bir adaylık süreci ' değerlendirmesini yaptı .

CHP ' li milletvekilleri olarak dün çok geniş katılımlı şekilde Kılıçdaroğlu ' na desteklerini açıkladıklarını belirten Bingöl , bu desteğin artarak sürdüğünü , milletvekili sayısının şu anda 61 olduğunu kaydetti .

Gazetecilerin , dünkü MYK toplantısının sert geçtiğini belirterek , bugünkü toplantıya ilişkin görüşlerini sormaları üzerine Bingöl , dün bazı ' talihsiz , çirkin , münferit ' olaylar geliştiğini söyledi . Tekin Bingöl , ancak bunun partinin bölündüğü anlamına gelmeyeceğini , aksine partinin daha da güçlendiğinin , kenetlendiğinin ve Kılıçdaroğlu ' na her saat artan ilginin ve desteğin somut göstergesi olduğunu ifade etti .

Münferit hadiseleri olgunlukla karşıladıklarını dile getiren Bingöl , bu yönde bir siyaset gütmeyeceklerini vurguladı . Bingöl , aynı çatı altında siyaset yaptıkları arkadaşlarına farklı düşüncelerde olsalar da sahip çıkacaklarını söyledi .

Önder Sav ' ın , ' Deniz Baykal ' la siyasi birlikteliğimiz sona erdi ' açıklamasının hatırlatılması üzerine de Bingöl , ' Sayın Genel Sekreterimiz bu şekilde tavır almıştır . Siyaseten Sayın Genel Başkanımız henüz tavrını belli etmemiş olsa da Sayın Genel Sekreterimiz tavrını netleştirmiştir . Ancak ' dostluğumuz sürüyor ' diye bir ifade kullanmıştı . Bu da gözden kaçırılmamalı ' dedi .

Bingöl , bir başka soru üzerine ise ' Kılıçdaroğlu ' na destek sürecini başlattıklarında diğer milletvekillerine kurultay sürecinde başka adayların da çıkabileceğini , hatta Deniz Baykal ' ın yeniden aday olabileceğini özellikle vurguladıklarını ' söyledi .

Tekin Bingöl , Kılıçdaroğlu ' na destek veren milletvekillerinin listesi oluşturulurken , ' Kesinlikle Baykal ' ın aday olmayacağı , adaylığı düşünmediği ve Kılıçdaroğlu ' nu desteklediği ' yönünde tek bir kelime sarf edilmediğini belirtti . Bingöl , ' Arkadaşlarımızın tamamıyla ben birkaç kez görüştüm . Hatta bazı arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler içime sinmedi . Dönüp tekrar o arkadaşlarla görüşüp teyit ederek , ondan sonra o listeyi oluşturdum ' dedi .

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da Baykal ' a destek veren milletvekili sayısının sorulması üzerine " Sayın Önder Sav dışındaki tüm milletvekilleri ' dedi .

Arıtman , şu ana kadar listeye 40 ' a yakın milletvekilinin imza attığını belirterek , Ankara dışında olan milletvekillerinin de listeyi imzalayacağını ifade etti .

' Bugünkü il başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu ' nun adaylığına yönelik bir destek çıkarsa sizin tavrınız ne olacak? ' sorusu üzerine Arıtman , son sözü kurultay delegelerinin söyleyeceğini belirtti . CHP delegelerine olan güvenini dile getiren Arıtman , delegenin kararına saygı duyacaklarını , bunun herkes için tartışmasız bir karar olacağını kaydetti .

- 44 İL GENÇLİK KOLU BAŞKANI ADINA AÇIKLAMA-

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı ve CHP ' nin 33 . kurultayının en genç delegesi Umut Tunç , parti genel merkezi önünde bir açıklama yaparak kurultayda genel başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ' nu desteklediklerini bildirdi .

18 . 05 . 2010 13 : 25 : 51