Azeri öğrenciler Burdur'da

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de bulunan 18 Numaralı Okul öğrencileri Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti.

Cumhuriyet İl

  Azerbaycan ' ın Başkenti Bakü ' de bulunan 18 Numaralı Okul öğrencileri Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ' yı ziyaret etti .

Cumhuriyet İlköğretim Okulu ' nun kardeş okulu olarak Burdur ' da gezi ve incelemelerde bulunan Azeri öğrenciler , Okul Müdür Yardımcısı Besti Ağayeva , Edebiyat Öğretmeni Kemale Cavadova , İngilizce öğretmeni Sevinç Elasker ve evlerinde misafir olarak kaldıkları Cumhuriyet İlköğretim okulu öğrencileri ile birlikte Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ' yı ziyaret etti . Ziyarette Okul Müdür Yardımcısı Besti Ağayeva , Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ' ya Azerbaycan bayrağı hediye etti .

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Şen kardeş okul olarak seçtikleri Bakü 18 numaralı okul öğrencilerinin Burdur ' da çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek kendilerinin de ekim ayı içerisinde Azerbaycan ' a ziyarette bulunacaklarını ifade etti .

Okul Müdür Yardımcısı Ağayeva , 18 Numaralı Okul ' un Azerbaycan ' ın en büyük okullarından birisi olduğunu , 182 öğretmen ile 2 binden fazla öğrenciyle eğitim verdiğini belirtti . Ağayeva , " Biz bir millet , iki devletiz . Bunu bütün çocuklar bilmeli . Burdur ' da umduğumuzdan daha güzel karşılandık ve çok memnun olduk . " dedi .

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da Azeri öğrencileri ve öğretmenleri konuk etmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti . Azeri öğrenciler ziyarette kendi yazdıkları bir şiiri okudu .

Başkan Akkaya ' nın Ali Şîr Nevâi ve Fuzuli ' den okuduğu şiirler Azeri konuklar tarafından alkış aldı .