Ve Kılıçdaroğlu aday oldu...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.

  CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu , 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi . CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu , adaylığını açıklamak üzere CHP Genel Merkezi ' nde bir basın toplantısı düzenledi .

" Böyle bir ortamda partimizin eli kolu bağlı olması düşünülemez " diyen Kılıçdaroğlu , " Bize karşı kurulan komploları bozmalıyız . Yolsuzluklardan hesap sormalıyız . Halka umut vermeliyiz . Halkımızın oylarıyla iktidara gelmek için çalışmalıyız . Bu konuda yükümlülüğümüz var " dedi .

Kemal Kılıçdaroğlu , " Seçmeni ve örgütüyle partimizin genel kamuoyunun gösterdiği büyük ilgi ve destekten güç alarak , 22 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşecek olan 33 . Olağan Kurultay ' da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum . Onurla ve gururla sürdürmekte olduğum CHP Grup Başkanvekilliği görevinden de istifa ediyorum " dedi .

Önder Sav ' dan destek geldi

Basın toplantısının ardından Kılıçdaroğlu , CHP Genel Başkanvekili Cevdet Selvi ile bir araya geldi . Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile buluştu . Sav , CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu ' nu desteklediğini bildirdi .

Kılıçdaroğlu ' nun ilerleyen saatlerde Deniz Baykal ' la da bir araya gelmesi bekleniyor .

60 ' ın üzerinde CHP milletvekili de , Kılıçdaroğlu ' nu telefonla arayarak desteğini açıkladı .

Bu arada CHP Merkez Yürütme Kurulu saat 13 . 00 ' te toplanıyor .

NE DEDİLER?

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin : " Hayırlı olsun , kendisine başarılar diliyorum . "

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce : " Deniz Bey dönerse ben arakasındayım . Kendisine haksızlık yapılmıştır . Ancak Deniz Bey ' in bu yönde bir açıklaması olmadı . Kılıçdaroğlu ' nun arkasında durulmalı . Şahsım adına ben milletvekili olarak Kılıçdaroğlu ' nun arkasında duracağım . Baykal ' ben adayım ' demedi . . . Ama bugün bazı gazetelerde okudum , ' Atatürk ' ün partisi bir aday bile çıkaramadı ' deniyor . Kılıçdaroğlu ' nun adaylığı desteklenmeli ve CHP iktidar olmalıdır . Önder Sav ' ın da bunu kabul edeceğini sanıyorum . . . "

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç : " Örgütlü bir şekilde halkla kucaklaşarak iyi bir yapılanmayla başarılı olunacağına inanıyorum . Deniz Baykal ' a karşı değiliz . Baykal ' ın uğradığı haksızlığı unutmuş değiliz . Türkiye ' yi kuşatan karanlığa karşı koymalıyız . Baykal ' ın da Kemal ' e destek vereceğine inanıyorum . Baykal ' ın da birikimlerinden faydalanacağız . Kılıçdaroğlu ' nun adaylığı çatlak beklemiyoruz . Partimizin üzerinden kimse prim yapmasın . Buna izin vermeyiz . "

Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila : " Milletvekilleri Kılıçdaroğlu ' nun şanslı olduğunu biliyorlardı . Büyük destek verdiler . Cesaretle bu kararı verdi . İki önemli tarafı var . Emanetçi başkan olmayacağını açıkladı . karşısına çıkacak aday varsa gücünü ifade etmiş oldy . İl başkanları toplantısını beklemedi . Öncesinde açıklama yaptı . Kamuoyu deteği süratle yükselecektir . Baykal ' ın etkisi büyük . Şu ana kadar yorum yapmadı . Aday olmayacağını açıklayıp Kemal ' e destek verebilir . Bekleyip görmek lazım . Belki de Baykal ' ın vedası böyle olacak . Baykal ' ın döneceği havası artmıştı , ama ben aday olmayacağını düşünüyorum . Kılıçdaroğlu ' nun karşısına ancak Baykal çıkarsa kurultayda bir yarış olur . Başka bir aday zorlamaz Kılıçdaroğlu ' nu . "

Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin : " Adaylığını son güne bırakmayıp açıklaması iyi bir taktik . Böylece parti içindeki kaynamalar kurultaya kadar dinebilir . "


CNN Türk