Tarsus'ta Yangın Paniği

Mersin'in Tarsus ilçesinde alkollü bir kişinin yol açtığı iddia edilen yangında 4 ahşap ev kül oldu.

  İddiaya göre , Şehit Mustafa Mahallesi 3520 . Sokak ' ta Edip Özgenç ' e ait 2 katlı evde kiracı olarak oturan boya ustası Necip Ökten ( 50 ) , dün sabah saatlerinden itibaren alkol almaya başladı . Gece saat 24 . 00 sıralarında sarhoş olan Ökten ' in evinden alevler yükselmeye başladı . Evden alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri , Ökten ' i evden çıkartarak itfaiye ve polise haber verdi . Mahalle sakinleri ekipler gelene kadar alevleri hortumlarla ve kovalarla su dökerek söndürmeye çalışırken , Tarsus
Belediyesi ' ne ait çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi . İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken , yangın diğer üç eve de sıçradı . Polis Mersin Caddesi ' ni trafiğe kapatırken , TEDAŞ ekipleri ise elektrikleri kesti . Bu arada Mersin ' den takviye itfaiye ekipleri çağrıldı . İtfaiye ekipleri evlerin ahşap ve sokakların dar olması nedeniyle yangına zorlukla müdahale edebildi . Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy , Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan , Şevket Can , Dünyamin Sönmez ve Behçet Sarı da olay
yerine gelerek , söndürme çalışmalarını yerinde takip etti . Mersin ve Tarsus itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren söndürme çalışmaları sonunda yangın kontrol altına alınırken , 4 ev kül oldu .
Yangına sebep olduğu iddia edilen Necip Ökten ' e vatandaşların tepki göstermesi sonucu polisler şahsı polis merkezine götürdü . Vücudunun bazı bölümleri yanan Ökten , daha sonra ambulansla 70 . Yıl Tarsus Devlet Hastanesi ' ne kaldırıldı .
Yangını korkulu gözlerle izleyen mahalle sakinleri , yangının 2 . katta çıktığını ve dumanın evlerini kapladığını belirttiler . Suat Kara , " Burada alkolik biri yaşıyor . Arkadaşın biri hayır olsun diye evini vermiş , buyurun hayrı görün " dedi .