Taptuk Eemre, Nallıhan'da anıldı

Ünlü Türk mutasavvıfı ve halk şairi Yunus Emre'nin Hocası Taptuk Emre, türbesinin bulunduğu Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Emrem Sultan Köyü'nde d

  Ünlü Türk mutasavvıfı ve halk şairi Yunus Emre ' nin Hocası Taptuk Emre , türbesinin bulunduğu Ankara ' nın Nallıhan ilçesine bağlı Emrem Sultan Köyü ' nde düzenlenen etkinliklerle anıldı .

Türk milletinin yetiştirdiği en büyük tasavvuf erlerinden ve Türk dili ve edebiyatı tarihinin en büyük şairlerinden biri olan Yunus Emre ' nin Hocası , Hacı Bektaş ' ı Veli ' nin halifesi olan Taptuk Emre adına etkinlikler yapıldı . Bu sene 16 . ' sı düzenlenen Emrem Sultan köyündeki etkinliklere Ak Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan , Nallıhan Kaymakamı Ömer Toraman , Belediye Başkanı Adnan Okur , Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak , Sarıyer Belediye Başkanı Halil Ünsal , Tiyatro Sanatçısı Semih Sergen ile çok sayıda vatandaş katıldı .

Etkinliklerde bir konuşma yapan Nallıhan Kaymakamı Ömer Toraman şunları söyledi : " Bu sene anma şenliklerinin 16 . ' sını düzenledik . Anma şenliklerindeki coşku her yıl artarak devam etmektedir . Yunus Emre ' nin Hocası Taptuk Emre ' nin kültürümüze kattığı misyonu her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kutlamalarla yaşatmak istiyoruz . Gönül insanı Taptuk Emre ' nin hayatını gelecek nesillere aktarmamız gerekir . "

Ak Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan ise Taptuk Emre ' nin kültürümüzdeki önemine işaret ederek kutlamaların ülke geneline yayılması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti .

Kuran-ı Kerim ve ilahi dinletisi ile başlayan Taptuk Emre ' yi anma şenlikleri ünlü tiyatro sanatçısı Semih Sergen ' in okuduğu Taptuk Emre ile ilgili şiirler ile devam ederek katılımcıların türbeyi ziyareti ile son buldu .