Taner Ünal: Komplolara maruz kaldım

Ergenekon ana davası ile birleştirilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) davasının tutuksuz sanığı Taner Ünal, savunmasında, "B

  Ergenekon ana davası ile birleştirilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği ( VKGB ) davasının tutuksuz sanığı Taner Ünal , savunmasında , " Birçok haksız iftira ve suçlamalara maruz kaldık . Hiçbir yasadışı örgüte üye olmadım . " dedi .

Komplolara maruz kaldığını ileri süren VKGB Genel Başkanı sanık Taner Ünal , " Bunun nedeni , kendini derin devlet olarak adlandıran kişilerin beni kontrol edememeleridir . Tutuklandığımda derin devletin derin çetelerinin başı olarak ilan edildim . " diye konuştu . Ergenekon diye bir örgütün varlığından haberi olmadığını belirten Taner Ünal , Veli Küçük , Oktay Yıldırım ve İsmail Yıldız gibi birçok sanığı hiç tanımadığını söyledi . Sanıklardan Doğu Perinçek , Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenerol ile sadece telefon görüşmeleri olduğunu belirten Ünal , bunların da nezaket görüşmesi olduğunu söyledi . Ünal , sanık Muzaffer Tekin ' in de kendisini tebrik ettiğini ve bir de toplantılarına katıldığını ifade etti .

Sanık emekli Albay Fikri Karadağ ' ın Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği ' nin 50 kişilik yönetimine kendi inisiyatifi dışında seçildiğini ifade eden Ünal , kendisini tanımadığını , fikren anlaşamadıkları için de Karadağ ' ın bir süre sonra dernekten ayrılarak Kuvayi Milliye Derneği ' ni kurduğunu söyledi .

Sürekli takip edildiklerini ve dinlendiklerini ifade eden Ünal , " Demek ki etrafımızda hep casusular varmış ve haber taşıyorlarmış " dedi . Sanıklardan Ahmet Cinali için , " Sevdiğim saydığım biridir " ifadesini kullanan Ünal , Cinali ile birlikte örgütsel faaliyet içinde bulundukları iddiasını yalanladı .

VKGB Derneği ' nde ele geçirildiği iddia edilen ' Master plan ve Devletin yeniden yapılanması planı ' ndan haberi olmadığını ileri süren Ünal , " Bunlar sadece dezenformasyon ve derneğimi karalamak için üretilmiş provoke amaçlı dosyalardır . Gazete yöneticiliği yaptığım 30 yıllık dönemde bize de böyle benzeri dosyalar gelirdi . Ancak hiç değer vermeden çöpe atardım " dedi .

Soruşturma sürecinde hayatını kaybeden Kuddusi Okkır ' ın da kendisine ' Derin devletin yapılanması ' başlıklı iki sayfalık yazı getirdiğini belirten Ünal , " Elimin tersiyle bu yazıyı kenara ittim . Kuddusi Okkır , durumu fark etti . Çok kibar bir insandı . Kendisini kırmış olabileceğimi düşünerek üzüldüm . Allahtan kendisine rahmet diliyorum . " şeklinde konuştu .

İnşaat mühendisi olduğunu ve hayatını mesleğiyle kazandığını belirten Ünal sözlerine şöyle devam etti : " 20 şantiyem vardı . Orada Kazanıp dernekte harcıyordum . Çok yoğun bir çalışma temposu içindeydim . Sevgi Erenerol ile örgütsel ilişki içinde olduğum iddia ediliyor . Bu yoğun çalışma temposu içinde bütün ayrıntıları takip etmem mümkün değil . Sevgi Hanım dernek dergimizde yazıyordu . Dergide yazan 100 kişiyi nezaket gereği telefonla aradım bunlardan biri Erenerol ' du . Tanışıp görüşmek de isterdim . Kemal Kerinçsiz ' de ele geçirilen tüzük ile bizim dernek tüzüğümüzün benzer olduğu iddia ediliyor . Kendisini tanımam . Neden benzer olduğunu bilmem anma bizim tüzüğümüzü promosyon amaçlı 1 milyon tane bastırıp dağıttık . Ayrıca derneğin internet sitesine girilip oradan da indirilebilir "

Ünal ' ın savunmasına saat 13 : 00 ' e kadar ara verildi .