Suavi'den Bergama'da Anlamlı Konser

Bergama'nın Kozak bölgesindeki Karaveliler Köyü'nce her yıl düzenlenen "Ağaçlandırma Bayramı"nın bu yıl ki konuğu, Suavi oldu

Suavi'den Bergama'da Anlamlı Konser
Bergama'nın Kozak bölgesindeki Karaveliler Köyü'nce her yıl düzenlenen "Ağaçlandırma Bayramı"nın bu yıl ki konuğu, Suavi oldu. Karaveliler Köyü Yaylası'nda bir konser veren Suavi; "Bir avuç altın için, Kozak'taki güzelim doğanın yok edilmesine karşı el birliğiyle mücadele verelim. Altınlarını çıkartsınlar, zenginliklerine zenginlik katsınlar ama insanlığın ortak değeri olan doğayı ve ağaçlarımızı katletmesinler" dedi.
Kozak Karaveliler Köyü Muhtarlığınca her yıl düzenlenen, Ağaçlandırma Bayramı'nın 17'ncisi gerçekleşti. Kozak bölgesi köylerinden, Bergama'dan ve Dikili'den çok sayıda insanın katıldığı Ağaçlandırma Bayramı'nda, Sanatçı Suavi'de bir konser verdi. Suavi'nin konseri, siyanürlü altın çıkartmak için Kozak Bölgesindeki çam ağaçlarını kesen Altın Madenine karşı büyük bir çevre gösterisine dönüştü. Konsere katılanlar sık sık "Siyanürcü şirket, Bergama ve Kozak'ı terk et. Altın'cı filo defol" diye slogan attılar. Katılanların bu söylemine şarkılarıyla karşılık veren Suavi, doğanın ve Kozak bölgesinin yok edilmemesi için mücadele veren bölge halkının her zaman yanında olacağını vurguladı. Suavi; "Sadece birilerinin cebini doldurmak ve daha fazla kazanmak için doğayı, ağaçları plansız yok ediyorsak, bunun adı doğa katliamıdır. Bu katliama elbirliği ile dur demeliyiz. Bu dur deyişinizde ben her zaman sizin yanınızda olacağım" dedi.
Ağaçlandırma Bayramına katılan, Karaveliler Köyü Muhtarı Revattin Yıldız, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'de birer konuşma yaptılar. Bütün katılımcılara teşekkür eden Muhtar Yıldız, Suavi'nin katılımıyla ilk defa kitlesel bir Ağaçlandırma Bayramı yaptıklarını söyledi. Geçim kaynakları olan çam fıstıklarını ve doğayı korumak için bölge köylülerinden her zaman dimdik durmalarını isteyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Bizleri ve geleceğimizi tehdit eden siyanürlü madene karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz. Bu bizim insanlık görevimizdir. Çocuklarımızdan emanet aldığımız bu güzel doğayı, bu görkemiyle onlara teslim etmeliyiz. Yoksa bir gün bize hesap sorarlar. Gün doğamız için, insanlarımız için ve çevremiz için mücadele vermenin günüdür. Bu çevre mücadelenizde Bergama Belediye Başkanı olarak her zaman yanınızda olacağım" dedi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'de, ağaçlarının kesilmemesi ve doğanın yok edilmemesi için mücadele veren Kozak Köylülerine başarılar diledi.
Ağaçlandırma Bayramı'nda Suavi'nin şarkılarıyla coşan katılımcılar, hep birlikte türküler söylediler ve halay çekerek, ağaçlandırma etkinliğini tamamladılar.