Simav'da Çifte Şölen

Kütahya'nın Simav ilçesinde, çiftçilerin bol ürün, esnafın da hayırlı kazanç temennisiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği hayır yemeği ve toplu sünnet şöleni büyük coşkuyla yapıldı

Simav'da Çifte Şölen
  Kütahya ' nın Simav ilçesinde , çiftçilerin bol ürün , esnafın da hayırlı kazanç temennisiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği hayır yemeği ve toplu sünnet şöleni büyük coşkuyla yapıldı . Simav ve çevresinde hatim duasıyla başlayan şölen üç gün sürdü . Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde , Kaymakam Cengiz Horozoğlu , Belediye Başkanı Kasım Karahan , Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer , Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Genel sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ' nun da katıldığı helva karma şenlikleri yapıldı . Kütahya Mehter Takımı ile Endüstri Meslek ve Cumhuriyet Lisesi folklor ekipleri gösteri sundu . Sünnet ettirilecek çocuklar ile hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından 500 araçtan oluşan konvoy sünnet çocuklarıyla birlikte şehir içinde tur attı . Akşam da Belediye Düğün Salonu ' nda sünnet çocuklarının ailelerinin katıldığı kına gecesi düzenlendi . 27 ailenin çocukları topluca sünnet ettirilirken , vatandaşlar ve belediyenin katkılarıyla pişirilen kazanlar dolusu çorba , et , helva , pilav ve kompostodan oluşan mönü yaklaşık 20 bin kişiye ikram edildi .
Kirvelik yapan Belediye Başkanı Kasım Karahan , Cengiz Horozoğlu ve Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer , çocuklara birer küçük Cumhuriyet altını hediye etti . Ayrıca isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir vatandaş da sünnet çocuklarına birer bisiklet hediye etti . Başkan Kasım Karahan , " Atalarımızdan gördüğümüz bu güzel geleneği devam ettirmek istiyoruz . Simav halkı her yıl mayıs ayında bu şöleni düzenlemeyi adet haline getirmiştir .
Çiftçiler , bu ziyafetin bereketiyle bol ürün , esnaf da hayırlı kazanç elde etmeyi umuyor . Simav ' ın başına büyük belalar gelmeyeceğine inanılıyor " şeklinde konuştu .