Protokolsever Köy Muhtarı

Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Eğribük Köyü Muhtarı Mithat Sarı, damlama sulama sisteminin açılışında konuşma kürsüsüne kırmızı renkli ev halısı serip, protokolün güneşten zarar görmemesi için kürsünün üzerine pazar çadırı açtırdı

Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Eğribük Köyü Muhtarı Mithat Sarı, damlama sulama sisteminin açılışında konuşma kürsüsüne kırmızı renkli ev halısı serip, protokolün güneşten zarar görmemesi için kürsünün üzerine pazar çadırı açtırdı.
Eğribük Köyü Muhtarı Mithat Sarı, açılış töreni için köye gelen protokol üyelerine köy usulleri ile birinci sınıf karşılama yaptı. Protokolü davul-zurna ile karşılatan muhtar, konuşma kürsüsünün zeminine kırmızı renkli halı sererken, yine konuşma yapacak yöneticilerin güneşten etkilenmemeleri için kürsünün üzerine pazarcı çadırı diktirip, çadırın devrilmesi olasılığına karşı çadır direğini köylülere tutturdu. Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ve Amasya
Valisi Halil İbrahim Daşöz, kırmızı halının üzerinde konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Eğribük ve Akören köylerinde Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Modern Sistem Yarı Bodur Kiraz Bahçeleri Projesi" çerçevesinde 24 aileye yönelik 164 dekar arazi üzerinde kurulan kiraz bahçelerinin sulanmasında kullanılacak damlama sulama sisteminin açılışı yapıldı. Açılışı Vali Daşöz, Milletvekili Erdemir ve Tuğgeneral Canatan birlikte yaptı.
Eğribük köyünün 6 yıldır muhtarlığını yapan evli ve 3 çocuk babası Mithat Sarı, kendisinin DSİ'den emekli olduğunu ve misafir ağırlamada devlet tecrübesi edindiğini dile getirdi.