Kardeş okullar Gölbaşı ilçesinde buluştu

İstanbul'un Eyüp ilçesinden Tantavi İlköğretim Okulu ile Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Çatalağaç İlköğretim Okulu Gölbaşı ilçesinde buluştu.

İl Milli E

İstanbul'un Eyüp ilçesinden Tantavi İlköğretim Okulu ile Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Çatalağaç İlköğretim Okulu Gölbaşı ilçesinde buluştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman'ın katıldığı karşılama törenine öğrenci velileri ve köylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kardeş okul Tantavi İlköğretim Okulu heyeti ile köy halkı; yapılan yöresel ekmek, bazlama, hıtap ve semseklerle beraber yemek yediler. Ardından, Çatalağaç Köyü Muhtarı Mehmet Çakmak, misafirlere 'hoş geldin' konuşması yaptı.

Okul Müdürü Ünal Özdemir, Tantavi İlköğretim Okulu yönetici, öğretmen ve temsilcilerinin kağıt üzerinde değil, bu ziyaretle gerçekten kardeş olduklarını söyledi.

Özdemir, "Ülkemizin ve eğitim camiasının yapmacıktan ve sanallıktan uzak, gerçekçi, candan, dostluk ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde bu tür etkinliklere ve kardeşliğe çokça ihtiyacımız var. Hani diyordu ya Mehmet Akif; 'Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.' gönülden kardeşliğe hoş geldiniz." diye konuştu.

Kaymakam Bünyemin Yıldız ise iyi niyet dileklerini belirttiği konuşmasında, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Kardeş okul Tantavi İlköğretim Okulu heyeti, Çatalağaç İlköğretim Okulu'nu gezerek incelemelerde bulundu.

Daha sonra Gölbaşı doğa parkına yapılan ziyaret sonrasında kuş gözlem evinde yapılan ziyaret misafirlerin ilgisini çekti. Atatürk Barajı, Adıyaman merkezde yapılan şehir turu, sonrasında Pirin mağaraları gezdirildi. Kardeş okullar, günün anısına birbirlerine plaketler verdi.