Karbasan'da Hıdrellez Şenliği

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan Beldesi Belediyesi tarafından 2. kez düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Karbasan'da Hıdrellez Şenliği
  Hıdrellez ' in bolluk ve bereketin timsali olduğunu söyleyen Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan , " Yaz ayının başlangıcını simgeleyen ve zaman geçtikçe beldemizde unutulanlar arasına giren Hıdrellez Günü , Belediyemizin katkılarıyla iki yıldan beri yeniden canlandırılarak geleneksel hale getirilmiştir . Sabah erken saatlerden itibaren beldemize iki kilometre uzaklıkta bulunan etrafı çam ağaçlarıyla kaplı doğal güzelliğe sahip Akpınar mevkiine gelen halkımız kendi yanlarında getirdikleri yiyecekleri ağaçların gölgesinde afiyetle yerken , Hıdrellez öncesi hayırsever vatandaşların katkılarıyla Hıdrellez alanında kurulan kazanlarda pişirilen beldemize özgü tutmaç çorbası , etli pilav ve helva halkımıza dağıtılmıştır . Ayrıca gün boyu yerel sanatçılarımızın seslendirdiği l türküler eşliğinde vatandaşlarımız yöresel oyunlar oynayarak gönüllerince eğlenmişlerdir . Bu seneki Hıdrellez şenliğimiz tam bir karnaval havasında geçmiştir . Bundan sonra yapacağımız Hıdrellez etkinliklerimizi daha da geliştireceğiz . Sosyal hayatı Karbasan beldesinde daha da zenginleştirmek için belediye olarak her türlü çabayı sarf ediyoruz " diye konuştu .
Karbasan beldesindeki Hıdrellez Şenliklerine Kaymakam Hakan Şeker , AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu , Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı M . Şükrü Nazlı , AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şen , İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Kılıç , Ziraat bankası Şube Müdürü Ahmet Erkan , Vergi Dairesi Müdürü Ali Bircan ve vatandaşlar katıldı .