İşte CHP'den ilk tepkiler

Kılıçdaroğlu aday... İşte Önder Sav'ın ilk sözleri...

 

Kılıçdaroğlu aday . . . İşte Önder Sav ' ın ilk sözleri . . .

CHP Genel Sekreteri Önder Sav , Kılıçdaroğlu ' nun açıklamasının ardından konuştu .

CHP Genel Sekreteri Önder Sav , Genel Başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ' na desteğini açıkladı . Önder Sav " Kılıçdaroğlu ' nun etrafında kenetlenmeliyiz . Kendisini destekliyorum " dedi .

Kılıçdaroğlu ' nun adaylığına ilk itiraz

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Sav , şunları söyledi : " Kılıçdaroğlu ' nun adaylığını destekliyorum . CHP ' nin elinin kolunun bağlı olmadığı görüldü . Kurultay ' da sayın Kılıçdaroğlu ' nun etrafında kenetlenerek bu yarmaları kıracağız . Bu binanın içindekiler bile farklı düşünüyor olabilir . Biz bu ezberi bozacağız . Köhnemiş ezberlerle gidecek halimiz kalmadı . Bu görüşlerimi Baykal ' la konuşarak ifade etmedim . Bunlar CHP Genel Sekreteri olarak 53 yıllık siyasetçi Önder Sav ' ın görüşleridir . Deniz Baykal aday olsa da Kılıçdaroğlu ' nu destekliyorum . "

60 ' IN ÜZERİNDE VEKİL DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Kemal Kılıçdaroğlu ' nun adaylığını açıklamasının ardından 60 ' ın üzerinde CHP ' li vekil telefonla Kılıçdaroğlu ' na desteğini açıkladı .

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ' nun genel başkanlığa adaylığını açıklamasıyla birlikte milletvekillerinden ilk teppkiler gelmeye başladı . CHP milletvekillerinin genel olarak Kılıçdaroğlu ' nun adaylığından memnun olduğu görülüyor bu arada gelen bilgilere göre 60 ' ın üzerinde CHP milletvekili Kılıçdaroğlu ' nu telefonla arayarak desteğini açıkladı .

MUHARREM İNCE : " DESTEKLEYECEĞİM "
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce , " Deniz Baykal ' a büyük haksızlık yapılmıştır . Bu noktada tekrar aday olacağına dair açıklama yapmadı . Tekrar geri döneceğine yönelik bir açıklaması olsaydı onun yanında olurdum . Kılıçdaroğlu partimizin bilinen yüzlerinden birisidir . Adaylığını açıklamıştır . Muharrem İnce olarak Kılıçdaroğlu ' nun yanında olacağım , destekleyeceğim . Örgütümüzün de yayında durmasını istiyorum ve tek adaylı seçimle partimizin iktidara yürüyeceğini düşünüyorum . İl başkanlarımızdan ezici çoğunlukla destek alacağını düşünüyorum . " diye konuştu .

YAŞAR AĞYÜZ : " 45-50 MİLLETVEKİLİ DESTEK VERECEK "

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz , Kemal Kılıçdaroğlu ' nun adaylığını açıklamasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek " En az 45-50 milletvekilinin Kılıçdaroğlu ' na destek vererek Baykal ' a dönme mesajı " vereceğini açıkladı . Ağyüz , Deniz Baykal ' ın da Kılıçdaroğlu ' nun adaylığına olumlu yaklaşacağını umduğunu söyledi .

ATİLLA KART : " İL BAŞKANLARIMIZ HALKIN SESİNİ TOPLANTIYA YANSITACAK "

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart , " Kılıçdaroğlu ' nun kararının partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum . Son derece yararlı sonuçlar getireceğine de inanıyorum . Başbakan ' ın istismar ettiği tüm malzemelerin hesabını soracağız . Türkiye üzerine oynanan büyük oyunun hesabını soracağız . Bu duygular içerisindeyim . İl başkanlarımız da halkın ve kamuoyunun sesini o toplantıya yansıtacaklardır . " dedi .

ONUR ÖYMEN : " HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN "

Kılıçdaroğlu ' nun adaylığını açıklamasının ardından " kendisine ve daha sonra başka aday olacak arkadaşlar olursa onlara da " başarılar dilediğini ifade eden Onur Öymen , şöyle devam etti : ' ' Tabii bu kararı kurultay verecektir . Söz kurultayındır . Bu arada biz parti heyeti olarak Merkez Yönetim Kurulu ' nda durumu değerlendireceğiz . Daha sonra açıklayacağız . Şu aşama da şöyleyeceğimiz şeylerde bunlardır . ' '

' ' Bu Baykal ' a rağmen alınmış bir karar mı? ' ' sorusuna ise ' ' Bunların tartışması bize düşmez . Biz kurultaydan önce aday olmak isteyenler varsa yollarının açık olduğunu her zaman söylemiştik . Deniz Baykal da aynı şeyi söylemişti . Kurultayda örgütün desteğini , partinin desteğini alan adaya destek olacağını söylemişti . Tekrar adaylığını ilan eden herkese başarılar dilerim ' ' diyerek sözlerini ' ' CHP kurultaydan güçlenerek çıkacaktır ' ' diye sonlandırdı .

HALUK KOÇ : " KARARLI TUTUMUNU KUTLUYORUM "

CHP Samsun Milletvekili ve bir önceki kongrede Baykal ' a karşı aday olan Haluk Koç , " Sevgili Kemal ' i bu kararlı tutumundan dolayı kutluyorum . Önemli olan kendi iç dünyasında ve yaptığı temaslar sonrasında bu karara varmasıydı . Bundan AKP kirliliğini , karanlığını yıkıcak bir CHP kimliğini , eski Genel Başkanımızın da desteğiyle farklı bir yönetim anlayışıyla halkla bütünleşerek farklı bir sürece taşıyacağına inanıyorum . " dedi .


Akşam