Hemşireler Haftası Kutlanıyor

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Dünya Hemşireler Haftası' dolayısıyla düzenlenen törende, mesleğinde 30 yılını dolduran hemşirelere plaket verildi.

Hemşireler Haftası Kutlanıyor
  İl Sağlık Müdürü Dr . Özcan Akan , Bursa ' da sağlık alanında çok önemli işler yapıldığını , 112 ambulans helikopteriyle yapılan çalışmaların bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi . Hemşireliğin , güç çalışma şartları gerektiren , özveri , sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran onurlu bir meslek olduğunu belirten Akan , toplumun sağlık ihtiyacını karşılayan personel arasında hemşirelerin önemli bir yer teşkil ettiğini ifade etti .
Hemşirelerin sağlık hizmetlerinde önemli görevler üstlendiğini , din , dil , ırk ayrımı gözetmeksizin topluma sağlık kazandırmak için çalıştığını dile getiren Akan , " Bugün Türkiye ' nin ve Bursamızın dört bir yanında görev yapan hemşirelerimizin , çok zor şartlar altında çalıştığını hepimiz bilmekteyiz . Hemşirelerimizin daha iyi şartlarda çalışması için bizler de elimizden geleni yapmaktayız . Verimli bir sağlık hizmeti sunan hemşirelerimizin , sadece hemşireler gününde değil , her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim . Şehrimizde toplam 3 bin 672 hemşire , bin 715 de ebe , ilimizin her köşesinde vazifelerini fedakarca yapmaktadır . Sağlık hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu prensibinden hareketle bizler için bu ekipteki her çalışanın eşit değer ve önemde olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum " dedi .
Akan , hastalara büyük bir fedakarlıkla hizmet veren , hastaların en yakınında bulunan hemşirelerin ' Hemşireler Günü ' nü kutladı . Müdür Yardımcısı Dr . Sibel Pasin ise , hemşirelerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söylerken , okuduğu şiirle de büyük alkış aldı .
Konuşmaların sonunda meslekte 30 yılını doldurmuş 14 hemşireye , Sağlık Müdürü Dr . Akan ve müdür yardımcıları tarafından plaket ve kırmızı karanfil verildi .