Erdoğan, İran'dan Azerbaycan'a geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran, Türkiye ve Brezilya Dışişleri Bakanlarının Tahran'ın uranyum takasına ilişkin anlaşmayı imzalamasının ardından, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçti.

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İran , Türkiye ve Brezilya Dışişleri Bakanlarının Tahran ' ın uranyum takasına ilişkin anlaşmayı imzalamasının ardından , Azerbaycan ' ın başkenti Bakü ' ye geçti . Beraberinde eşi Emine Erdoğan , Devlet Bakanı Mehmet Aydın , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bakü ' ye gelen Başbakan Erdoğan ' ı , Haydar Aliyev Havalimanı ' nda , Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , Türkiye ' nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç ve diğer yetkililer karşıladı .

Ziyaret kapsamında " Şahdeniz-1 Doğalgaz Anlaşması " nın imza altına alınması bekleniyor .

İran temasları

Erdoğan , Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile birlikte İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile görüşmüş , ardından üç liderin huzurunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ve Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim , İran ' ın uranyum takasının Türkiye ' de yapılmasını öngören anlaşmayı imzalamıştı .

CNN Türk