Dünya Çiftçiler Günü Kula'da Kutlandı

Kula Ziraat Odası Başkanlığı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle hizmet binası önünde vatandaşlara tavuklu pilav dağıttı.

Dünya Çiftçiler Günü Kula'da Kutlandı
  Kutlamaya Kula kaymakamı Muzaffer Şahiner , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Bşkanı Ali Yiğen , Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Bşkanı İsmail Yurtseven eski Belediye Başkanı Halil Gülcü , İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı , İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kafalı , muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı .
Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal yaptığı konuşmada , tarım sektörünün sorunlarının çözülerek iç tüketim yanında uluslararası pazarları hedefleyen bir üretimin sağlanmasının , çiftçilerin sorunlarına gerçekçi çözümler üreten sürdürülebilir tarım politikalarıyla mümkün olduğunu belirtti . Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerin , üretim ve verimliliğinin artırılması , hayat standartlarının yükseltilmesi , ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması , tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınmasının , tarımsal kalkınmadaki önemine dikkat çeken Topal şunları kaydetti : " Tarım sektörü ; ülkelerin gıda güvenliği , kırsal kalkınma , istihdam , milli gelire katkı , ihracat ve çevre koruma gibi çok fonksiyonlu özelliği ile dünyanın her ülkesinde stratejik bir öneme sahiptir . ' ' Ekonomimiz içinde önemli bir yere sahip olan tarım sektörünün sorunlarının çözülerek iç tüketim yanında uluslararası pazarları hedefleyen bir üretimin sağlanması , çiftçilerin sorunlarını bilerek buna uygun gerçekçi çözümler üreten sürdürülebilir tarım politikalarıyla mümkün olacaktır . ' ' Topal ayrıca Kula ' da ekonominin canlanmasının tarımla olacağına inandıklarını ekleyerek , " Dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çözümü tarımsal üretimle mümkündür . Tarım sektörünü harekete geçirerek , üretimi gerçekleştirecek güç çiftçilerdir . Dünya Çiftçiler Günü ' nü bu düşüncelerle kutluyor , ülkemizin kalkınmasında ve bugünlere erişmemizde çok önemli katkı ve payları bulunan çiftçi kardeşlerime , sevgi ve saygılarımı sunuyorum . " dedi .