Datça'da Satranç Heyecanı

Muğla'nın Datça ilçesinde düzenlenen yapılan 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Satranç Turnuvası'nda 29 madalya ve 9 kupa sahibini buldu.

Datça'da Satranç Heyecanı
15-16 Mayıs tarihlerinde Datça Satranç Eğitim Merkezi'nde (DASEM) yapılan ve Satranç Federasyonu Datça İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvaya 3 kategoride 7den 77'ye toplam 77 sporcu katıldı. 5-7 yaş arası 18 minik sporcu, 16 yaş altı 36 sporcu ve Açık kategoride 23 sporcunun katıldığı satranç turnuvasının ödül töreni Bülent Ecevit Kültür Merkezi Sinema salonunda yapıldı.
Belediye Başkanı Sayın Şener Tokcan'ın Açık kategoride, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Bircan'ın 16 Yaş altı kategoride ve Minikler kategorisinde ilk 3 dereceye girenlere ise Ali Çetinkaya'nın verdiği ahşap satranç figürlü kupaların sponsorluğunu ise iş adamı Ali Çetinkaya yaptı. Kategorilerde ilk on'a girenlere ve Minikler'de tüm katılımcılara madalya dağıtıldı. Törende Federasyon İlçe Temsilcisi Sayın Çetin Kaypak'ın yaptığı hoş geldiniz konuşmasının ardından Belediye Başkanı Şener Tokcan yaptığı konuşmada satrancın çocukların, gençlerin ve toplumun gelişmesindeki önemine işaret ederek yaptıkları çalışmalardan ötürü İlçe Temsilcisi Çetin Kaypak'ı ve satranç hocalarını kutladı.
Turnuvada dereceye giren sporcular ise şöyle sıralandı; Açık Kategoride Murat Afşin, İbrahim Çap, Müslim Çimen. 16 Yaş Altı:Bedirhan Dilen, Abdullah Doğukan Dere,Batuhan Vahap Şahap. Minikler:Miraç Aras, Kaan Can Direk, Mert Tekmen, Asilkan Kapçı.