Arap kızı ABD güzeli seçildi

Bu yıl ABD'nin en güzeli Arap asıllı birisi seçildi. ABD'de son yıllarda sadece petrol ya da terör olayları ile anılan Araplar, pazar gecesi yapılan g

  Bu yıl ABD ' nin en güzeli Arap asıllı birisi seçildi . ABD ' de son yıllarda sadece petrol ya da terör olayları ile anılan Araplar , pazar gecesi yapılan güzellik yarışmasının da konusu oldu . Ancak bu defa Araplar daha önceden olduğunun aksine bir güzellik yarışında anıldı . ABD ' nin Michigan eyaletinde yaşayan ve 24 yaşında olan Arap asıllı ABD vatandaşı Rima Fakih , ' 2010 Miss USA ' güzeli seçildi .

Las Vegas ' da yapılan yarışmada , 50 güzeli geride bırakan Fakih , ilk defa Arap-Amerikan kökenli birisinin güzellik tacı giymesine neden olduğu için tarihe geçti . Lübnan ' da doğan ve bebeklik döneminde ailesi ile ABD ' ye göç eden Fakih , New York ' ta Katolik kilisesi okulundan mezun olmuş . Ailesi ile birlikte 2003 yılında Michigan ' a taşınan Fakih , Miss USA ödülünü kazanan hem ilk Arap kökenli olmasıyla hem de yine bu güzellik tacını giyen göçmen olmasıyla adını tarihe yazdırdı . Amerika ' nın en güzel kızı seçilmesinin ardından gazetecilerin ' ' neler hissediyorsun ' ' sorusuna , ' ' Şimdi pizzam var , bana pizzamı yedikten sonra sorun . ' ' diye cevap verdi . Fakih ayrıca gazetecilere başarısının ailesi tarafından hem Müslüman hem de Hıristiyan inancına göre kutlayacaklarını söyledi . Güzellik yarışmasına katılabilmek için arabasını sattığını belirten Fakih , ödül töreninde ' ' Buradan bir ödülle döneceğimi biliyordum . ' ' diye konuştu .

Miss USA güzellik yarışması Amerika ' nın en eski güzellik yarışması arasında . Miss USA 1952 yılından bu zamana kadar aralıksız her yıl yapılıyor .

Fakih kazandığı güzellik tacı ile New York ' ta tam bir yıllığına son derece lüks bir apartmanın dairesinde konaklama ve yine aynı süre içinde de güzellik salonlarından bedava yararlanabilecek . Fakih güzellik tacını 2009 güzeli Kristen Dalton ' dan aldı .