Şampiyonun gecesi



73 puanla zirve koltuğunda oturan Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda yenildiği Trabzonspor önünde galip gelip, resmen şampiyonluğunu ilan etmek istiyor

 

Sözün bittiği yerdeyiz
Şampiyonluk maçına saatler kala Fenerbahçe cephesinde nefesler tutuldu. Malzemecisinden futbolcusuna, yöneticisinden teknik adamına kadar herkes saat 20.00'ye kilitlendi... Bu önemli maç öncesi oyuncularıyla son kez konuşan Daum, 'Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmayın. Ters kararlarda ve birbirinizin yaptığı hatalara sinirlenmeyin. Bu maçın telafisi yok. Bugün sahaya çıktığınızda son sözü sizler söyleyeceksiniz. İpler bizim elimizde. Kazandığımız takdirde biz bize yeteriz. Fenerbahçe'ye yakışır bir oyunla galip gelin ve camiayı sevince boğun' diye konuştu.

Fener'in 8 sihri
BU sezonun başında ligin ilk 8 haftasını galibiyetle kapatarak kendi rekorunu (7 maç) kıran Sarı-Lacivertli ekip, 26. haftadaki Gaziantepspor maçından bu yana beraberlik ve yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, hükmen kazandığı Ankaraspor maçı hariç 7 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşarken, Trabzonspor önünde alınacak 3 puanla ligin ilk 8 haftasındaki seriyi yakalayacak. Sarı-Lacivertliler için 8. galibiyet ise şampiyonluk demek olacak. Öte yandan Fenerbahçe geride kalan 9 lig maçında kalesini gole kapattı. Sarı-Lacivertli ekibin başarılı kalecisi Volkan Demirel 817 dakika gol yemeyerek, takımı adına büyük bir başarıya imza attı. Volkan bu maçta da gol yemezse süreyi 907 dakikaya taşıyacak.

Bir alkış da Güneş'e
Fenerbahçe ile son 11 günde 2. kez kritik bir sınava çıkacak olan Trabzonspor'da hedef galibiyet... Hafta içinde bu konuda demeçler veren Teknik Direktör Şenol Güneş, 'Biz adımıza yakışır şekilde sahaya çıkıp, mücadelemizi yapacağız. Fenerbahçe'den saygı bekliyoruz. Şampiyon olmaları halinde biz de onları alkışlayacağız' diyerek bir çok kesime mesaj göndermişti. Fenerbahçeli taraftarlar ise forumlarda yenilerek, kupayı kaybettikleri Trabzonspor'u ve Şenol Güneş'i alkışlarla selamlamaya hazır olduklarını açıklıyorlar...

Liderin 1 puan gerisinde bulunan Bursa 'ipi göğüslemek' için Beşiktaş karşılaşmasını kayıpsız geçip,
F.Bahçe-Trabzon maçından 'müjdeli haber' bekleyecek
Çok istiyoruz çok
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyon olup tarih yazmayı çok istediklerini söyledi. Sezon boyunca verdikleri emeğin sayesinde buraya kadar geldiklerini belirten Sağlam, 'Bu noktada şampiyonluğu çok ama çok istiyoruz. Bunun için elimizden geleni de yapacağız' dedi. Bursasporlu taraftarların ise şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini  vurgulayan Sağlam, 'Taraftarlarımıza da bir çağrıda bulunmak istiyorum; biz şampiyonluğu sonuna kadar hak ettik, şampiyon olmayı da arzuluyoruz, çok istiyoruz. Oluşacak her türlü sonucu soğukkanlılıkla kendilerine yakışır biçimde kabullenmelerini istiyorum. Maç öncesi ve sonrası şampiyon taraftarına yakışır şekilde davranmalarını istiyorum. İnşallah şampiyon olacağız. Yönetimle de konuştuk bu sevinci hep birlikte paylaşmalıyız' diye konuştu.

Kupa 24 saat sonra
Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonunun kapanmasına yalnızca 90 dakika kala, şampiyonluk dışında bütün unvanların sahipleri belli oldu. Ankaraspor, Diyarbakırspor ve Denizlispor Süper Lig'e veda etti. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor; ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Fenerbahçe ile Bursaspor ise Şampiyonlur Ligi'ndeki temsilcilerimiz olacak. Bu iki takımdan biri direkt diğeri de elemelerden sonra katılacak. Şampiyon ise bu akşam belli olacak. Ancak sezonu 'mutlu son'la taçlandıran takım kupasına hemen kavuşamayacak. Zira Türkiye Futbol Federasyonu şampiyonluk kupasını, hak eden takıma yarın özel bir törenle verecek.

Ya kazanacağız ya kazanacağız
Beşiktaş, Bursa'ya sakatlıkları süren Tabata, Ekrem, İbrahim Kaş, Yusuf, Holosko, Ferrari, Bobo ve Rıdvan'sız giderken, teknik direktör Mustafa Denizli futbolcularına 'Galibiyet bekliyorum' dedi. Ümraniye'deki son antrenman öncesinde futbolcularıyla bir toplantı yapan Denizli, 'Kötü bir sezon geçirdik; bitişini iyi yapalım. Ayrıca üçüncülük şansımız da var. Rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor. Hedefimiz ya galibiyet, ya da galibiyet' dedi. Bursa'da kalede Hakan'ı oynatacak olan Denizli savunmayı ise Fink, İbrahim Toraman, Sivok ve İbrahim Üzülmez'den oluşturacak. Orta alanda Tello, İsmail, Necip ve Ernst'e forma verecek olan Denizli ileride ise Nihat ve Nobre'yi görevlendirecek. Öte yandan yönetim de tam kadro Bursa'ya gidecek.

NOTLAR... NOTLAR...
Biletler 500 TL
n F.Bahçe-Trabzon-spor maçının 50 liralık biletleri karaborsada 500 liradan, 154 liralık biletler ise bin 500 liradan satılıyor. Maç saatine kadar karaborsadaki bilet fiyatlarının daha da artması bekleniyor.
Cadde gelin gibi
n Fenerbahçe taraftarları, takımlarına destek vermek için Bağdat Caddesi'ni bayraklarla donattı. Sarı-Lacivertli taraftarların şampiyonluk kutlamalarının yapılacağı cadde gelin gibi süslendi.
n Fenerbahçe ile Trabzonspor 102. randevuya çıkıyor. Sarı-Lacivertliler galibiyetlerde 38'e 36' üstün...
n Kadıköy'deki maçı 175'i basın tribününde olmak üzere 265 gazeteci takip edecek.
n Fenerbahçe ipi göğüslerse 18. şampiyonluğa ulaşıp, 17 şampiyonluğu bulunan Galatasaray'ı geçecek.

 


Akşam