Kayapınarlı Gençler Potada Buluştu

Kayapınar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sokak Basketbol Turnuvası başladı. 4 gün sürecek olan turnuva, 17 Mayıs'ta yapılacak olan final maçı ve ödül töreniyle sona erecek.

Kayapınar Belediyesi'nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen Sokak Basketbol Turnuvası başladı. Mayıs ayı başında tamamlanan Denizsiz Kentte Plafj Futbolu Turnuvası'nın ardından "Gençler potada buluşuyor" sloganıyla düzenlenen Basketbol Turnuvasının startı verildi. Turnuvanın açılış törenine Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, Sur Belediye Başkanvekili Bedri Turan, STK'lar ve meslek örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, gençlerin ve
çocukların sağlıklı ortamlarda spor yapması için büyük bir çaba gösteren Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in tutuklu olduğunu belirterek "Buradan ona sevgilerimizi gönderiyoruz"dedi. Dağ konuşmasında belediye olarak sosyal, eğitsel ve sportif etkinliklere büyük bir önem verdiklerine dikkat çekerek, "Artık sportif karşılaşmalarının şiddetten uzak bir ortamda yapılmasını istiyoruz. Spor şiddet değil, barış ve kardeşliktir. Turnuvaya katılan takımların yarışmacı değil, katılımcı ve dayanışmacı
ruhuyla mücadele edeceklerine inanıyorum. Turnuvaya katılan tüm gençlerimize ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"dedi.Basketbol Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Bülent Baykale, sporun gelişimi için gösterilen çabalar nedeniyle Basketbol turnuvasının dördüncüsünün yapıldığını belirterek, " Bu etkinlikleri düzenleyen Kayapınar Belediyesi çalışanları ile belediyşe başkanına teşekkür ediyorum"dedi.
Turnuvaya Kayapınar'da bulunan ilköğretim ve liselerden 110 takım katıldı. Kızlar ve erkekler kategorisinde minikler ve yıldızlar olmak üzere iki dalda yapılan etkinlikler 17 Mayıs'da yapılacak olan final maçlarıyla sona erecek. Dereceye giren takımlara düzenlenecek olan törenle kupaları verilecek.
Turnuvaya katılan takımlara forma, şort malzemeleri de Kayapınar Belediyesi tarafından karşılandı.