İpsala'da, Kel Aliço Pehlivan Güreşleri yapıldı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pehlivanlarda çayırlara çıkmaya başladı. Her yıl geleneksel olarak Kel Aliço'yu anmak için düzenlenen "İpsala Kel Al

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte pehlivanlarda çayırlara çıkmaya başladı. Her yıl geleneksel olarak Kel Aliço'yu anmak için düzenlenen "İpsala Kel Aliço Pehlivanı Anma ve Yağlı Güreşler Festivali", Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Aliço Pehlivan Köyü'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne Valisi Mustafa Büyük, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kel Aliço Güreşleri Ağası Nemci Sezer, çevre belde belediye başkanları, oda ve borsa başkanları, güreş ağaları, resmi daire amirleri, güreşçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüşler öncesinde Kel Aliço Pehlivan'ın köy mezarlığındaki kabri ziyaret edildi. Daha sonra heykeli önünde fotoğraf çektirildi. Saat 14.00 sıralarında güreş alanında başlayan güreşler öncesinde de Mustafa Büyük, Necdet Budak, Mehmet Ali Gürbüz, İbrahim Girgin ve Nemci Sezer davul ve zurna eşliğinde katılanları selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Çok Programlı Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisini sunmasından sonra güreşler başladı.

Güreşlere, katılanlara pilav ve ayran da ikram edildi. Çeşitli kategorilerde gerçekleştirilen güreşlere, çok sayıda pehlivan katıldı.