Dagc'de Yerel Basın Zirvesi

Yerel basının sorunları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Meral Akşener ile İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretlerinde masaya yatırıldı

Yerel basının sorunları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Meral Akşener ile İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretlerinde masaya yatırıldı.
Konferans için Erzurum'da bulunan TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ile Gazetecilik Başarı Ödülü 2009 Yarışması ödül töreni sebebiyle Erzurum'da bulunan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, DAGC'ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, MHP İl Başkanı Zekayi Kaya ile birlikte gelen Meral Akşener, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'dan yerel basın hakkında bilgi aldı.
Özsoy, 50 yıl aradan sonra çıkarılan Basın Yasası'nı olumlu bir gelişme olarak gördüklerini ancak bu yasadaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bu yasadaki gazete çıkarma maddesiyle ilgili sıkıntılar bulunduğuna değinen Özsoy, gazete çıkarılmasının önüne engel konulmasından değil, standart getirilmesinden yana olduklarını bildirdi. Özsoy, yerel basının kaynak sorununa Basın İlan Kurumu mevzuatında yapılacak değişikliklerle çözüm getirilmesi gerektiğini, yerel radyo ve televizyon
kuruluşlarından kesilen RTÜK paylarının çok yüksek olduğunu anlattı.
TBMM Başkan Vekili Meral Akşener de yerel basının ekonomik sıkıntılar içerisinde olmasının, yerel idarelere bağımlı olması sonucunu doğurduğunu kaydetti.
Sıkıntıların temelinde ekonomik zayıflığın yattığını anlatan Akşener, bunun giderilmesi için kanuni düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Ziyarette bulunan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman da yerel basının sorunlarının çözümü için mutlaka hukuki düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.
Milletvekili Zeki Ertugay da yerel basının sorunlarının çözümünün basit düzenlemelerle gerçekleşebilecek olduğunu bildirerek, ancak bunun hükümetlerin işine gelmediğini ileri sürdü. Ertugay, yasal düzenleme bulunmamasının, ehil olmayan kişilerin medya sektörüne girmesine yol açtığını, bu konuda bir standart getirilmesi gerektiğini hatırlattı.
(ERZ-AT-EA-Y)