Burhaniye'de Engelliler Şenliği

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Zihinsel Engelliler Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen Engelliler Şenliği'nde büyük coşku yaşandı

Burhaniye'de Engelliler Şenliği
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Zihinsel Engelliler Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen Engelliler Şenliği'nde büyük coşku yaşandı. Özel Ören Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen şenlikte, Ufuk Talay'ın klavyeyi eşliğinde Kolbastı oynayan engelliler unutulmaz bir gün yaşadılar.
Burhaniye ve Ayvalık'tan çok sayıda engelli ile ailelerinin katıldığı şenlikte yapılan konuşmalarda sorunlar dile getirildi. Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova'nın da katıldığı şenlikte şiirler okundu ve çeşitli oyunlar oynandı. Burhaniyeli şair Ahmet Nedim Hergül'ün okuduğu engelliler şiiri ilgi gördü. Engelli gençlerin Ufuk Talay'ın klavyesi eşliğinde oynadıkları kolbastı oyunu da büyük alkış aldı. Zihinsel Engelliler Derneği başkanı Basri Şahin yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarını dile getirdi.
Engelliliğin tarihin değişik zaman ve toplumlarında farklı algılandığını belirten Basri Şahin, "Çağlar değişip toplumlar geliştikçe engel ve engellilere bakış açısı da değişmiş, günümüzde arzu edilen düzeyde olmasa da sağlıklı yaklaşımlar, görüşler ve çözüm yolları ortaya çıkmıştır. Bu gün geldiğimiz noktada şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim ki ister resmi kurumlar, ister özel kurumlar veya kişiler olsun engellilerin sorunlarını anlamak ve çözmek adına büyük bir gayret içindedirler. Değerli konuklar içinde bulunduğumuz sorunları aşmanın en önemli yolunun engelli bireyleri tüketici olmaktan çıkarıp üretici olarak topluma kazandırmak, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak sosyal yaşamdaki yerlerini almalarını sağlamak olduğunun farkındayız. Bu amaçla Halk Eğitimi Merkezi'nin öncülüğünde, gönüllü eğitmenlerimizin ve velilerimizin çabalarıyla başlattığımız, takı tasarım, ahşap boyama, resim, müzik, ve spor çalışmalarımızda halkımızı yanımızda görmek en büyük dileğimizdir. Değerli konuklar bu sorunları daha pek çok ortamlarda konuşur, tartışır ve çözüm yolları üretiriz. Bu gün bu sorunları bir an olsun unutup çocuklarımızla hoşça bir vakit geçirmek, güzel anılar oluşturmak ve hayata farklı bir pencereden bakmak üzere burada bulunuyoruz. Bizlere bu hizmeti sonun sayın kurum yetkililerine ve çalışanlarına, bizleri bu özel gönümüzde yalnız bırakmayan sevgili dostlarımıza ve ailelerimize iyi eğlenceler diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.
Türkiye Sakatlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur ve Ayvalık Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Muharrem Parmaksız da yaptıkları konuşmalarda engellilerin sorunlarını dile getirdiler. Velilerden Emine Özavcı da yaptığı konuşmada, 15 yıldan beri engelleri aşmayı öğrendiğini belirterek tüm engelli annelerine teşekkür etti. Engelliler şenliğine kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra, eski milletvekili Ali Kemal Deveciler, hastane baştabibi Dr. Mehmet Cüneyt, vergi dairesi müdürü Veysel Sakarya, hastane müdürü Sabri Yaşar ve ilçe gençlik ve spor müdürü Ertan Arabacı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte konuklara pilav ve ayran ikramı yapıldı.