Alperenler'den İsrail protestosu

Alperen Ocakları, İsrail'in İHH Filistin Temsilcisi İzzet Şahin'i gözaltında tutmasını protesto etti.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde top

Alperen Ocakları, İsrail'in İHH Filistin Temsilcisi İzzet Şahin'i gözaltında tutmasını protesto etti.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Filistin ve Türk bayrakları açtı. İsrail aleyhine pankart açan ve slogan atan grup, İzzet Şahin'in serbest bırakılmasını istedi.

Grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Güven Hızarcı, Filistinlilere yardım etmek için İsrail'de bulunan İHH üyesi İzzet Şahin'in gayri insani şartlar altında 19 gündür hücrede tutulduğunu söyledi. İsrail'i uluslararası hukuk kuralını çiğnemekle suçlayan Hızarcı, "Hem İsrail'i hem de bu insanlık dışı muameleyi durduramayan hükümeti kınıyoruz." dedi.

Şahin'in Gazze'ye gidecek yardım gemilerinin İsrail'i rahatsız etmesinden dolayı gözaltına alındığını belirten Hızarcı, "Meselenin özü ablukanın kırılması yönündeki her adımın İsrail tarafından engellenmek istendiğidir. Bu nedenle İzzet Şahin de zanlı değil düpedüz rehinedir." diye konuştu.

Hızarcı, "Bir zamanlar Endülüs'ten kaçan Yahudilere adaleti taşıyan bu gemiler, bugün mazluma umut olacaktır." şeklinde konuştu. Hükümetin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini belirten Hızarcı, Şahin'in serbest kalmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.