Sivil Anayasa İçin Kayseri'de Buluştular

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Türk milletinin bugüne kadar birçok kez horlandığını dile getirerek, ülkenin ilk kez kendi anayasasını yapacağını söyledi.

Sivil Anayasa İçin Kayseri'de Buluştular
Sivil Dayanışma Platformu ile Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu'nun ortak düzenlendiği 'Sivil Anayasa İçin Kayseri Buluşması' isimli toplantı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya, Hak-İş Konfederasyon Başkanı Salim Uslu, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın ile çok sayıda davetli katıldı.
Burada konuşma yapan Hak-İş Konfederasyon Başkanı Salim Uslu, "Kendi kendimize yakınmak yerine neye tepki verdiğimizi söylemek durumundayız. Bizim yaptığımız toplantılar aslında yetinme toplantısıdır. Anadolu halkının sivil bir anayasa yapılırken bu sivil anayasanın yapılması sürecinde 'bende varım' demesinden ibaret bir toplantıdır. Yüksek yargıçların ya da kimi generallerin bizim hiç bilgimiz olmaksızın, aklımızdan geçmemiş şeyleri kimi kayıtları sanki bizim adımıza söylüyor gibi olmasından yorulduk.
Türk milleti bugüne kadar birçok kez horlandı. Ülkemiz ilk kez kendi anayasasını yapacak" diye konuştu.
Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın ile Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş ise anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerini aktardı.
(NÇ-MÇ-EA-Y)