'O An' Düzce'de

DÜTAB 1. Ulusal Multidisipliner Tıp öğrenci kongresinde 'O an'ları anlatan NTV Haber Koordinatörü Oğuz Haksever "İyi fotoğraflar travmatik anlarda ortaya çıkıyor" dedi.

NTV Haber Koordinatörü Oğuz Haksever, Düzce Üniversitesi Tıbbi Araştırma ve Bilim Topluluğu (DÜTAB) 1. Ulusal Multidisipliner Tıp öğrenci kongresinde 'O an'ları anlattı.
Oğuz Haksever, Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 1. Ulusal Multidisipliner Tıp öğrenci kongresinde 'O an'lar konulu sunum yaptı. Haksever, NTV'de 'Ve İnsan' programında 'O an'lar başlığı altında yayınlanan ve kitabında yer alan fotoğraflarıyla ilgili bilgiler verdi. NTV'de sunuculuk ve editörlük görevinden dolayı 1,5 senedir program yapamadığını aktaran Haksever, "6 fotoğraf 3 saatimi alıyor. Fotoğrafları uluslararası haber ajanslarından seçiyordum. Editörlük görevi verilince programı
bırakmak zorunda kaldım. İleride yapar mıyım bilmiyorum" dedi.
O anlar hikayesinin Kuzey Irak'ta başına çuval geçirilerek esir alınan adama yaslanan çocuğun fotoğrafı ile başladığını söyleyen Haksever, "İnsanoğlu'nun travma yaşadığı ortamlarda çok çarpıcı fotoğraflar çıkıyor. Irak'ta tel örgülerin arkasında başına çuval geçirilmiş adama yaslanan çocuk fotoğrafından çok etkilendim. Sonra müzik keşfedildi. Daha sonra Hintli bestecinin müziği ile 'O an'lar başladı.Televizyon yayıncılığında olmayan bir şeydi. Ekrana bu şekilde getiren biz olduk. Yayıncılıkla böyle bir
program tek olmuştur" diye konuştu.
Program yaptıkları zamanlarda fotoğraf konusunda çok sıkıntı çektiklerini belirten Haksever, "Gazetelere iyi haber fotoğrafları yansımıyor. Türk basınında birinci sayfaya büyük fotoğraf girmiyor" dedi.
Konuşmasında fotoğrafçılık örneği de veren Haksever "Hayatın kendisi desenler üretiyor. Önemli olan bunları görebilmektir. Görürseniz fotoğrafçı olmaya başlıyorsunuz demektir" diye konuştu.
Haksever, 'O an' konulu sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin "Fotoğraf çekiyor musunuz?" sorusuna "Kendim denedim ama beğenmedim. İyi fotoğraf çekemiyorum" diye cevap verdi. Bir öğrencinin ise fotoğrafçılığa 'O an' programı sayesinde başladığını ve hayatını bu yönde devam etmek istediğini belirtmesi üzerine Haksever, teşekkür etti.
Programın sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Uzunlar tarafından Oğuz Haksever'e plaket takdim edildi. Tıp öğrencileri de Haksever ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.