Nazillili Engellilerin Askerlik Sevinci

10â€"16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası" kapsamında Nazilli'de ve çevresinde askerlik yapamayan engelli gençler temsili olarak bir günlüğüne bile olsa asker olabilmenin sevincini yaşadılar

Nazillili Engellilerin Askerlik Sevinci
10â€"16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası" kapsamında Nazilli'de ve çevresinde askerlik yapamayan engelli gençler temsili olarak bir günlüğüne bile olsa asker olabilmenin sevincini yaşadılar.
Fiziksel ve zihinsel engelleri yüzünden yaşıtları gibi askere gidemeyen gençlerin, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 21 engelli Askere alındı. Aydın Jandarma Kışlasında 1 günlük temsili askerlik yapan Nazilli ve çevresinden 21 engelli, düzenlenen törenle yemin etti.
Temsili askerlik yapan askerlerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, aileler de onların mutlu anlarını fotoğraf ve kameralarıyla ölümsüzleştirmeye çalıştı. Bir gün de olsa askerlik heyecanını yaşayan Mehmetçiklere, eğlence düzenlendi. Komutan ve askerler ile ailelerin de eşlik ettiği gecede engelli askerler, kolbastı oynadı, halay çekti.
Nazilli Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen eğlencede askerler akrabalarıyla birlikte doyasıya eğlendiler. Nazilli Belediye Başkanı haluk Alıcık'a destekelerinden dolayı teşekkür eden engelliler, bu günü ölünceye dek unutmayacaklarını belirttiler.