Kırıkkale'de Gençlik Yürüyüşü

19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Kırıkkale'de "Atatürk'ü Anma ve Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Gençlik yürüyüşüne Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Zühtü Aksal, belediye başkan yardımcıları, öğrenciler, spor kulüpleri ve vatandaşlar katıldı.
Kırıkkale Valiliği önünden başlayan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'nda bir program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Vali Hakan Yusuf Güner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk'ün öğrenciler ile birlikte Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, "Bugün burada olmaktan gurur duyduğum, büyük Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden şahlanışının yıl dönümüdür. Hepimize kutlu olsun" dedi.
Törenin ardından Vali Güner, gençlik koşusunda birinci olan kız ve erkek öğrenciler ile Türkiye genelinde yapılan boks, kick boks, tekvando, halter ve hentbol turnuvalarında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.
Ödül törenin ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda ilk kez sahne alan Ankara Karadeniz Halk Oyunları ekibinin gösterisi ayakta alkışlandı.