Haydar Aliyev Boks Turnuvası

-HAYDAR ALİYEV BOKS TURNUVASI -TÜRKİYE YILDIZ ERKEK BOKS TAKIMI, 2 ALTIN, 3 GÜMÜŞ, 3 BRONZ MADALYA KAZANDI (FOTOĞRAFLI) BAKÜ (A.A) - 15.05.2010 - A

-HAYDAR ALİYEV BOKS TURNUVASI

-TÜRKİYE YILDIZ ERKEK BOKS TAKIMI, 2 ALTIN, 3 GÜMÜŞ,

3 BRONZ MADALYA KAZANDI

(FOTOĞRAFLI)

BAKÜ (A.A) - 15.05.2010 - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Haydar Aliyev Boks Turnuvası'nda Türkiye Yıldız Erkek Boks Milli Takımı, bugün yapılan müsabakalar sonucu 2 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Dün yapılan yarı final karşılaşmalarında Türk takımı, 3 bronz madalya kazanmıştı. Bugün yapılan 5 final müsabakasında da 48 kiloda Yasin Yılmaz, Kazak rakibini 7-2, 63 kiloda Hasan Ozan, Azeri rakibini 7-0 yenerek altın madalya kazandı. 52 kiloda Burak Taştan ve 66 kiloda İhsan Erdoğan Azeri rakiplerine, 60 kiloda da Osman Tolip Rus rakibine yenilerek gümüş madalya elde etti.

Türk Erkek Boks Milli Takımı Kafile Başkanı Feridun Bahşi, müsabakalar sonunda AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, tek takımla turnuvaya katıldıklarını hatırlatarak,Rusya ve Kazakistan'ın 3'er takımla Azerbaycan'ın ise 4 takımla yel adığına dikkati çekti.

Finallere 5 sporcu çıkarma başarısı gösterdiklerini belirten Bahşi, bugün yapılan final müsabakalarında Burak Taştan ve İhsan Erdoğan'ın hakem hataları sonucunda yenildiğini savunarak, 'İki sporcumuza haksızlık edilmiştir' dedi.

Türkiye Yıldız Erkek Boks Milli Takımı Teknik Direktörü Sefer Karataş da, bu turnuvada Avrupa Şampiyonası'nda karşılaşacakları Rus, Ukraynalı ve Kazak rakipleri görme fırsatını bulduklarını ifade ederek, 'Bizim için önemli olan Avrupa Şampiyonası' diye konuştu.

Türkiye'nin 13 sporcuyla katıldığı turnuvada, 8 ülkeden 135 sporcu mücadele etti.

(İSL-KAN)

15.05.2010 17:03:57