Erciş'te Barış Yemeği

Van'ın Erciş ilçesinde Bekranlı aşiretine mensup Atmaca ile Demir aileleri arasında 7 yıldır devam eden kan davası, verilen barış yemeği ile sonlandırdı.

Erciş'te Barış Yemeği
Erciş Kardelen Çok Amaçlı Salonu'nda verilen barış yemeğine Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Van İl Müftü Vekili M. Faysal Geylani, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Eker, Erciş Müftüsü Abdul Hamit Öveç, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, Kocapınar Belediye Başkanı Mehmet Güney, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, kamu kurum amirleri, oda ve dernek temsilcileri ile Bekranlı aşiretine mensup, çevre il ve ilçelerden de gelen çok sayıda kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Van İl Müftü Vekili M. Faysal Geylani, İslam dininin gereğini yerine getirilmesinin önemine değinerek, "Allah (c.c) ayeti kerimesinde 'Müminler ancak birbirlerinin kardeşidir. O zaman kardeşlerinizin arasını bulup, düzeltin" buyurduğunu belirtedek, "İşte bugün o ayetin gereği müminler bir araya geldi. Küskünlüğü, dargınlığı bir tarafa bıraktı. Küskünlüğün, dargınlığın dinimizde caiz olmadığını ispatlarcasına burada toplandık" dedi.
Vali Münir Karaloğlu ise, küskünlük ve dargınlığın kimseye yarar sağlamayacağını belirtti. İki ailenin, iki kardeşin arasındaki ihtilafı barışla çözme noktasında emek sarf eden, mesai harcayan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Vali Karaloğlu, ailenin büyüklerini de yürekten kutladığını ifade ederek, "2003 yılından itibaren devam eden bu büyük problemi bugün barışla, sulhla çözdükleri için her iki tarafı da tebrik ediyorum. Müftü bey açıkladı. Bizim kitabımızda 'masum bir insanın ölümü, alemin ölümüdür' deniliyor. Biz 7 cana basit bir çocuk kavgasından dolayı kıymışız. Bu Allah'a reva mı? Ama, dönüp geriye bakmayacağız. Bu olaydan ders çıkartacağız. Bir daha bu tür olayların çıkmaması için de birbirimizi uyaracağız. Artık Van'da, bölgede ve Türkiye'de kan davası olsun istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, aralarında husumet bulunan aileler birbirleriyle kucaklaşıp, aynı masa etrafından birlikte yemek yediler.