'Dua Bayramı'na Büyük İlgi

Sinop'ta yol çalışmaları sırasında yetkililer tarafından fark edilmesi ardından geçen yıl restore edilerek tekrar ibadete açılan 400 yıllık tarihi Derecuma Camisi'nde düzenlenen geleneksel 'Dua Bayramı' büyük bir katılımla yapıldı

'Dua Bayramı'na Büyük İlgi
Sinop'ta yol çalışmaları sırasında yetkililer tarafından fark edilmesi ardından geçen yıl restore edilerek tekrar ibadete açılan 400 yıllık tarihi Derecuma Camisi'nde düzenlenen geleneksel 'Dua Bayramı' büyük bir katılımla yapıldı.
Boyabat Tünelli Geçiş Yolu sayesinde tekrar hayat bulan ve Boyalıca köyü mevkisinde asırlar boyunca yakın zamana kadar sadece cuma günleri çevre köylere hizmet veren Derecuma Camisi, eski günlerdeki gibi 'Dua Bayramı' organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Gerze İlçe Müftülüğü ve köylülerin işbirliğinde gerçekleştirilen programda kazanlar dolusu keşkek yemeğinin pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı. Etkinliğe Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel ile daire amirleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.