CHP'li Kart: Anayasa paketindeki maddeler konu olarak, içerik olarak sınıflandırılıp halka sunulmalı

Konya Denge Hukukçular Derneğinin düzenlediği seminere katılan Konya CHP Milletvekili Atilla Kart, refaranduma giden anayasa paketinin konu olarak, iç

Konya Denge Hukukçular Derneğinin düzenlediği seminere katılan Konya CHP Milletvekili Atilla Kart, refaranduma giden anayasa paketinin konu olarak, içerik olarak sınıflandırılıp o şekilde halk oyuna sunulması gerektiğini belirtti.

Konya CHP Milletvekili Atilla Kart Denge Hukukçular Derneğinin düzenlediği seminerde avukatlara yeni anayasa taslağı hakkında bilgi verdi. 27 maddelik anayasa paketinin hak ve özgürlükleri, parti kapatma, kamu denetcilği, anayasa mahkemesi gibi ayrı içeriği olan maddeler varlığını hatırlatan Kart, "Bunların hepsinin birlikte oylanması kabul edilebilir mi? Bir vatandaş olarak bir seçmen olarak birisine evet diyeceğim birine hayır diyeceğim. Toptan oylamaya götürülüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, '27 maddenini tamamının vekiller görüştü. halkın görüşmesine ne gerek var diyor.' bu aslında milli idare söylimini dillerinden düşürmeyenlerin bu konuda ne kadar samimi olduklarını gösteriyor." dedi.

Halkın o maddeleri tekrar incelesyip tercihini öylece vermesi gerektiğini kaydeden Kart, paketteki maddelerin konu olarak, içerik olarak sınıflandırılıp halka sunulması gerektiğini altını çizid. Halkın serbest oyunu özgürce sandığa yansıtması için maddelerinin sınıflandırılması gerektiğini vurgulayan Kart şu şekilde devam etti: "Serbest oy demokrasi tarihinin esası değil midir?. Serbest oyu hayata geçirmiş değiliz. Böylesi bir anayasa o işin süslemesidir. Yapılmak istenen o 3 maddeyi anayasadan geçirmeye çalışmalarıdır" şeklinde konuştu.