Ak Parti'li Mustafa Hamarat'ın Ünye Programı

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye'de katıldığı bir televizyon programında bölge gündemine dair önemli açıklamalarda bulunarak, çevre yolunun

Ak Parti'li Mustafa Hamarat'ın Ünye Programı
fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
Açıklamalarında çevre yolunun Ünye için önemli bir proje olduğunu dile getiren Hamarat, Ünye'nin buna hazırlanması gerektiğini söyledi. Özellikle imar yönünden bir an önce çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Hamarat, aksi takdirde Çevre Yolu'nun kenti hapsedebileceğini söyledi. Hamarat; "Bu çevre yolunu kentsel dönüşüm açısından, belediyecilik hizmetleri açısından fırsata dönüştürürseniz ve imar planlarını ona göre yaparsanız bu bir fırsat olur. Ama siz gelen yeniliği anlayamazsanız sizi hapsedebilir " diye konuştu. Ünye'nin birçok noktasından çevre yoluna hem dikey, hem de paralel yollar bağlanması gerektiğini de söyleyen milletvekili Hamarat, bunun ekonomik gelişme açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Ünye-Akkuş-Niksar yoluna da değinen AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, bu yolu özellikle Tokatlılar'ın dört gözle beklediğini çünkü, bu yolun tamamlanmasının ardından Ünye Limanı'nı kullanmak istediklerini belirtti. Bu durumda Ünye Limanı'nın ihtiyaca cevap veremeyeceğini söyleyen Hamarat, limanın büyütüleceğini ve ilerleyen dönemlerde Karadeniz'in en önemli limanlarından biri olacağını söyledi.
Ünye ilçesinde esnaf ziyaretlerinde de bulunan Hamarat, vatandaşlardan Anayasa değişikliği konusunda yapılacak referandumda sağ duyulu hareket etmelerini istedi. Hamarat, "Biz Anayasa değişikliğini milletin önünüze getirdik.Kararı milletimiz versin istiyoruz'' diye konuştu. Ünye Sağlık Grup Başkanlığını da ziyaret eden Hamarat, sağlık personeliyle bir süre sohbet etti.
AKPINAR LİSESİ'Nİ TEBRİK
Hamarat, kurulduğu 2002 yılından itibaren bir çok öğrencisini üniversiteye gönderen, 2009 Yılı Öğrenci Seçme Sınavı'nda büyük bir başarı göstererek genel liseler arasında il birincisi olan ve 17 öğrencisini değişik üniversitelerin lisans bölümüne yerleştiren, 2010 YGS'de ise yine büyük bir başarıya imza atarak YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6'da ilçe birinciliklerini elde eden Akkuş-Akpınar Lisesi'ni tebrik etti.
Dershane ve Etüt Merkezinin bulunmadığı, öğrencilerinin bir çoğunun 1-1.5 saat yol yürüyerek okula geldiği Akpınar Lisesi'ni ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, ilk beşe giren öğrencileri ödüllendirdi. Daha sonra okulun bölümlerini ziyaret eden Hamarat, LYS kurslarını gezdi. Burada öğrencilerle sohbet ederek okul idaresinden okulla ilgili bilgiler aldı.
İNKUR'DA VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ
Buradan İnkur beldesini ziyaret eden Hamarat, belde meydanında vatandaşlara hitap etti. Amaçlarının samimi bir şekilde hizmet etmek olduğunu dile getiren Hamarat, "Başka bir niyet ve gaye taşımıyoruz.Her geçen gün siz insanlarımızla birlikte hep beraber çevremizde bir şeyler değişiyor. Ünye'de çevre yolumuzun yapılmasıyla birlikte Ünye İnkur'a daha yaklaşmaktadır. İnşallah hepimizin gayreti sonucu Çet dağı,Akkuş-Niksar bölünmüş yolu ve Ünye çevre yoluyla birlikte bu yöremiz daha güzel ve hareketli bir duruma gelecek. Bunu hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.