Yıldırım düşen ev alev alev yandı

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur nedeniyle Sultangazi'de bir apartmanın çatı katına yıldırım düştü. Alev alev ya

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur nedeniyle Sultangazi'de bir apartmanın çatı katına yıldırım düştü. Alev alev yanan çatı katı itfaiyenin çalışmasıyla söndürüldü. Eşyaları kullanılamaz hale gelen ev sahibi Zülfü Bulut, "15 yıllık birikimim bir gecede yok oldu. Yıldırımın düştüğü esnada balkonda olsaydık, biz de ölebilirdik" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da akşam saatlerinde yağmur etkili oldu. Sağanak yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için hızlı adımlarla gidecekleri yerlere ulaşmaya çalıştı. Yağmurdan korunmaya çalışan İstanbullular, durak ve tentelerin altına sığındı. Şiddetli yağmur yağan yerlerden Sultangazi 1268 Sokak'taki Lale Apartmanı'nın çatı katına saat 23.30 sıralarında yıldırım düştü. Yıldırımın düştüğü anda televizyon izleyen Bulut ailesi büyük tehlike atlattı. Şimşeğin şiddetiyle camların kırıldığı ve çatının alev aldığı olayda ev ve mahalle sakinleri panik yaşadı. Olay yerine Sultangazi, Alibeyköy ve Bayrampaşa müfrezelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin merdiven aracıyla müdahale ettiği alevler, yaklaşık 30 dakikalık çalışma sonrasında güçlükle söndürüldü.

Olay sonrasında ölen ya da yaralanan bulunmazken, yıldırımın düştüğü Bulut ailesinin evinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Birçok eşyası yanan, camları kırılan ve hayati tehlike atlatan baba Zülfü Bulut, olayı şöyle anlattı: "Bir anda şimşek çaktı ve eve yıldırım düştü. Yıldırımın şiddetiyle camlar kırıldı. Evin bazı kısımlarında ve çatı yanmaya başladı. Bu evi 15 yıllık birikimimle satın aldım. 15 yıllık birikimim bir anda yok oldu" diye konuştu.

Normal şartlar altında olayın meydana geldiği saatlerde balkonda bulunduğunu belirten ev sahibi Bulut, yıldırımın düştüğü esnada çocuklarıyla beraber 'Kurtlar Vadisi' dizisini izlediğini aktardı.